Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


« Vrem să atragem IMM-uri franceze în regiunile din România » - Costin Borc, ministrul Economiei, la RFI

img_3710.jpg

Dacian Ciolos, premierul României, si Costin Borc, vice-premierul României, primiti la Medef, sediul patronatului francez
Dacian Ciolos, premierul României, si Costin Borc, vice-premierul României, primiti la Medef, sediul patronatului francez
Image source: 
Vasile Damian

In a doua şi ultima zi a vizitei efectuate la Paris, premierul român Dacian Cioloş împreună cu vice-premierul şi ministru al Economiei, Costin Borc, au avut o întrevedere cu o serie de mari patroni sau reprezentanţi ai unor firme franceze la sediul Medef, patronatul francez. In urma acestei întrevederi, vice-premierul Borc ne-a acordat un interviu. El începe prin a face un bilanţ pozitiv al întâlnirii de la Medef.

« Aş face un bilanţ pozitiv al acestei vizite. Am venit aici cu premierul Dacian Cioloş ca să afirmăm încă o dată faptul că România este o ţară foarte interesantă pentru investitori, este un loc deschis şi o ţară – a 7-a din UE – care vrea să-şi joace rolul în Europa ».

« Dorim să atragem şi mai multe societăţi franceze şi mai ales IMM-uri în regiunile din România. Se vorbeşte foarte mult despre calitatea forţei de muncă din România, despre productivitatea ţării noastre, şamd. La IMM-uri mă gândesc la domenii inovatoare precum IT, bio-tehnologiile, agricultura, etc. ».

« Eu cred că Europa iese dintr-o perioadă de centralizare a economiei în care cineva sus ştia tot şi intrăm într-o epocă în care IMMu-urile ştiu mult mai bine ce să facă. Eu ca ministru al economiei vreau să mă asigur că toate aceste firme au un mediu propice în toate domeniile ».

« Vrem să atragem IMM-uri franceze în regiunile din România » - Ministrul Economiei, Costin Borc la RFI