Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Costin Borc în Les Echos: "Intrarea României în Schengen ar demonstra că spaţiul de liberă circulaţie este încă în viaţă"

costin_b.jpg

Costin Borc, vicepremierul României si ministrul Economiei
Costin Borc, vicepremierul României si ministrul Economiei

Intr-un interviu acordat ziarului economic Les Echos, Costin Borc, vicepremierul României şi ministrul Economiei reafirmă dorinţa ţării sale de a adera la spaţiul Schengen de liberă circulaţie. « In septembrie anul trecut însă Bucureştiul a votat contra cotelor de repartiţie a migranţilor în UE » notează ziarul francez.

« Vrem mai departe să intrăm în spaţiul Schengen. Dorim să participăm la combaterea ameninţării teroriste şi la formarea viitorului corp de grăniceri europeni. Să nu uităm că România are una dintre cele mai lungi graniţe din Europa. Dacă europenii acordă României dreptul să adere la Schengen, acest lucru ar transmite Europei mesajul că zona de liberă circulaţie este în viaţă şi are un viitor » spune vicepremierul României în interviul din Les Echos.

« Noi propunem să intrăm în etape şi să începem cu aeroporturile. Indeplinim toate condiţiile şi deci nu e vorba decât de o decizie politică care ar fi o recunoaştere a eforturilor pe care le-am făcut. Zece ani după aderarea lor la UE românii sunt mai departe convinşi că le poate oferi un viitor mai bun » e de părere Costin Borc.

Apropos de corupţie, numărul doi al cabinetului Cioloş spune că « drama din Colectiv a împins cele două mari blocuri politice să ia un pic de recul pentru a-şi reînnoi oferta politică. Constat însă că legile votate pentru a combate corupţia nu sunt tot timpul respectate. După numeroase arestări şi procese la cel mai înalt nivel, tentativele de corupţie contra întrepridenrilor private – sectorul din care vin – au dispărut însă practic complet » conchide vicepremierul român.

Costin Borc în Les Echos : « Intrarea României în Schengen ar demonstra că spaţiul de liberă circulaţie este încă în viaţă »