Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Liga Drepturilor Omului din Franţa denunţă « politica buldozerului » dusă contra romilor

romi_exp.jpg

Sursa imaginii: 
LDH

Intr-o scrisoare deschisă adresată ministrului francez de interne Bernard Cazeneuve, Liga Drepturilor Omului denunţă « politica buldozerului » dusă contra romilor. E adevărat că cifrele vorbesc de la sine.

« De la începutul anului aproape 2600 de romi au fost expulzaţi din taberele lor, adică circa 300 pe săptămână » scrie Liga Drepturilor Omului. In scrisoarea deschisă adresată lui Bernard Cazeneuve, ministrul francez de interne, LDO denunţă « o politică a buldozerului”. E o “situaţie nedemnă, inumană şi inutilă pentru că nu rezolvă nimic » mai scrie asociaţia care spune că « se teme de şi mai rău la vară ».

Liga Drepturilor Omului scoate în evidenţă şi faptul că circulara din 2012 care impune un diagnostic social înainte de orice expulzare nu este decât « foarte parţial » aplicată. Asociaţia cere deci « suspendarea expulzărilor sistematice, o securizare a taberelor şi asanarea lor ». De asemenea LDO cere în scrisoarea adresată ministrului de interne « instaurarea unor soluţii adaptate pentru inserţia familiilor ».

 
Liga Drepturilor Omului din Franţa denunţă « politica buldozerului » dusă contra romilor