Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Doi miniştri francezi în Coasta de Fildeş în semn de solidaritate după atentatul de duminică

cote_ivoire.jpg

Forte de ordine pe plaja de Grand-Bassam din Coasta de Fildes dupà atentatul terorist de duminicà
Forte de ordine pe plaja de Grand-Bassam din Coasta de Fildes dupà atentatul terorist de duminicà
Image source: 
REUTERS/Joe Penney

Miniştrii francezi de externe şi de interne sunt aşteptaţi marţi la Abidjan, în Coasta de Fildeş. Cei doi oficiali de la Paris îşi exprimă astfel solidaritatea cu Coasta de Fildeş după atacul terorist de duminică în urma căruia au murit 18 persoane printre care şi 4 francezi.

Jean-Marc Ayrault, şeful diplomaţiei franceze, şi colegul lui de la Interne, Bernard Cazeneuve, sosesc la Abidjan în contextul în care Franţa, prin vocea preşedintelui François Hollande, a promis că-şi va intensifica cooperarea cu ţările vizate de terorism. « E important să ne arătăm solidari şi angajaţi cu toţii în combaterea acestei barbarii » spun surse judiciare.

Parchetul antiterorist din Paris a deschis de partea sa o anchetă pentru « asasinat în legătură cu o antrepriză teroristă », capul de acuzare sub care se duc cele mai multe anchete de acest fel în Franţa. In acest sens, anchetatori francezi de la diverse servicii de informaţii au ajuns déjà la faţa locului.

Reamintim că atacul de duminică din staţiunea balneară Grand-Bassam a făcut 18 morţi, în mare parte localnici dar şi câţiva occidentali. Atentatul a fost revendicat de organizaţia teroristă al-Qaida în Magrebul islamic. Coasta de Fildeş nu a fost până acum confruntată cu violenţa islamistă dar e consideratăde multă vreme o ţintă potenţială pentru grupurile jihadiste. In această ţară vest-africană, fostă colonie franceză, locuiesc circa 18 mii de francezi.

 
Doi miniştrii francezi în Coasta de fildeş în semn de solidaritate după atentatul de duminică