Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Comemorarea a 75 de ani de la pogromul din Iaşi: interviu cu Alexandru Florian

07.jpg

Marturie fotografica de la pogromul din Iasi, 1941
Sursa imaginii: 
Yad Vashem Photo Archives 1214/2 Copyright © 2016 Yad Vashem. The World Holocaust Remembrance Center

 In Sala de conferinţe a Institutului cultural român de la Paris se inaugurează joi 5 mai o expoziţie de fotografie pe tema pogromului de la Iaşi din 1941. Vernisajul va avea loc în prezenţa Ambasadorului României în Franţa, Luca Niculescu. Expoziţia va fi prezentată de istoricul şi ambasadorul Adrian Cioroianu, reprezentant permanent al României pe lângă UNESCO. 

Expoziția este organizată de Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” şi de Ministerul Afacerilor Externe, cu sprijinul Muzeului Memorial al Holocaustului de la Washington şi prezentată de Ambasada României în Franţa şi de Institutul cultural român de la Paris.

Aceasta în contextul în care România comemorează 75 de ani de la tragicul episod al pogromului de la Iași. Vom evoca şi noi aceste evenimente împreună cu Alexandru Florian, director general al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel".

Alexandru Florian ne-a acordat un interviu la RFI la microfonul lui Matei Vişniec.

 

 
Interviu cu Alexandru Florian, director general al Institutului National pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel".