Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Carmen Firan: “Donald Trump se prezintă ca un campion absolut"

fdedeccb6ae8d3d388f5384d80c1cb76efd5b672.jpg

Donald Trump în campanie
Sursa imaginii: 
credit foto: rfi.fr

Analizăm noua ecuaţie electorală americană din Statele Unite împreună cu jurnalista şi scriitoarea Carmen Firan, stabilită de peste două decenii la New York, care răspunde întrebărilor puse de Matei Visniec

Donald Trump se doreşte un "erou" al bărbaţilor americani de rasă albă, frustraţi printre altele de faptul că America nu mai este atît de puternică şi atît de respectată pe glob, dar şi datorită limbajului “corect din punct de vedere poltic”. Trump este însă şi un produs la mediilor de informare, de altfel el a animat timp de zece ani o emisiune de televizată şi toată America îl ştie datorită averii sale, proprietăţilor sale şi divorţurilor sale. Democraţia americană a fost foarte multă vreme admirată în Europa, şi mai ales în Europa de răsărit. Odată cu intrarea lui Donald Trump în scenă merită să ne întrebăm spre care aspecte ale mecanimului democratic american ar trebuie să ne redirecţionăm admiraţia.

Scriitoarea şi jurnalista Carmen Firan, stabilită de două decenii la New York,ne răspunde la multe dintre acest întrebări, şi vă invităm să citiţi deasemenea eseurile ei despre America publicate pe site-ul nostru.

http://www.rfi.ro/special-paris-86794-carmen-firan-ce-ne-desparte-eseu-d...