Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


«Casa fotbalului» şi-a deschis porţile la Paris, în incinta ambasadei române (REPORTAJ AUDIO SI FOTO)

img_4964.jpg

Presedintele FRF Ràzvan Burleanu, premierul Dacian Ciolos si ambasadorul României în Franta, Luca Niculescu, la inaugurarea "Casei fotbalului" din Paris
Presedintele FRF Ràzvan Burleanu, premierul Dacian Ciolos si ambasadorul României în Franta, Luca Niculescu, la inaugurarea "Casei fotbalului" din Paris
Sursa imaginii: 
Vasile Damian

Eveniment fotbalistic la sediul ambasadei României din Paris. Astăzi s-a inaugurat acolo aşa-zisa « Casă a fotbalului », locul în care se vor retransmite pe ecrane mari meciurile Tricolorilor. La recepţia inaugurală a participat şi Dacian Cioloş, premierul României urmând să asiste vineri la meciul inaugural al lui Euro 2016 Franţa-România de pe Stade de France.

Ambianţă fotbalistică în superba grădină a ambasadei României din Paris. La lansarea « Casei fotbalului », lume aleasă : prieteni ai Federaţiei române de fotbal, francezi apropiaţi României, foste vedete al balonului rotund din România şi evident mulţi ziarişti – francezi şi români. Oaspetele de vază pe care toată lumea îl aştepta soseşte îmbrăcat în tricoul naţionalei şi însoţit de ambasadorul României în Franţa. Urmează două scurte discursuri în franceză rostite de Luca Niculescu şi Dacian Cioloş. După discursurile de bunvenit şi după prima cupă de şampanie – românească – servită la umbra copacilor din curtea ambasadei, presa se năpusteşte asupra premierului român. Ce crede despre securitate ? Ce pronostic dă pentru meciul inaugural Franţa-România ? Si mai ales, cum se simte îmbrăcat în tricoul naţionalei ?

Odată trecută frenezia ceremoniei inaugurale, atmosfera se mai destinde, lumea profită de vremea frumoasă şi de cadrul agreabil ca să facă poze cu premierul, cu Belodedici, cu prietenii, şadm. Puţin mai devreme, profitasem de acalmie ca să stàm de vorbă cu Răzvan Mitroi. Directorul de comunicare de la FRF ne spune ce se va întâmpla concret în această « casă a fotbalului » găzduite în reşedinţa ambasadorului României.

Ambasada României din Paris transformată în « Casa fotbalului »

Casa fotbalului în incinta ambasadei României din Franta - vedere din gràdinà
Casa fotbalului în incinta ambasadei României din Franta - vedere din gràdinà
 
Reportaj la inaugurarea "Casei fotbalului" din Paris, gàzduità de ambasada României din Franta