Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Salah Abdeslam are sala lui de sport în puşcărie

abdeslam.jpg

Salah Abdeslam, singurul supravietuitor al atacurilor jihadistez din 13 noiembrie 2015 de la Paris
Salah Abdeslam, singurul supravietuitor al atacurilor jihadistez din 13 noiembrie 2015 de la Paris
Sursa imaginii: 
AFP/Police Nationale

Un deputat conservator francez, Thierry Solère, a putut vizita zilele trecute închisoarea Fleury-Mérogis din periferia Parisului. Acolo este încarcerat - şi izolat de ceilalţi deţinuţi - Salah Abdeslam, singurul supravieţuitor al atacurilor teroriste de la Paris din 13 noiembrie 2015. Alesul francez a fost surprins de amploarea dispozitivului de securitate din jurul presupusului terorist dar şi de facilităţile de care beneficiază acesta după gratii.

Una din celulele de pe palierul unde este încarcerat Salah Abdeslam a fost transformată în sală de sport. Singurul beneficiar ale acesteia este presupusul terorist. "Un simulator de vâslit e déjà instalat acolo dar au fost comandate şi alte dispozitive de fitness" precizează Thierry Solère. Acesta este surprins de transformarea respectivei celule în măsura în care centrul penitenciar de la Fleury-Mérogis este suprapopulat cu o rată de ocupare de ordinul a 190%.

Obosit, maniac şi nervos în permanenţă

Deputatul conservator l-a putut observa pe Salah Abdeslam via un sistem de supraveghere video care-l urmăreşte pe presupusul jihadist 24 de ore din 24 graţie a 6 camere de filmat permanent în funcţiune. "Poţi vedea tot ce face, poţi mări imaginea pe ce citeşte sau ce mănâncă deţinutul dar nu ai şi sunetul corespunzător" mai spune Thierry Solère. Acesta spune într-un interviu acordat lui Journal du Dimanche că Adeslam e "obosit dar maniac - strânge totul la perfecţiune în celula sa - şi pare nervos, tensionat în permanenţă". Supravieţuitorul atentatelor de la Paris din 13 noiembrie anul trecut continuă să se roage zilnic şi să citească Coranul. De asemenea, "Abdeslam găteşte mult, se uită puţin la Euro 2016 şi preferă să privească cu orele emisiunile de reality show" mai precizează deputatul Thierry Solère.

 
Salah Abdeslam are sala lui de sport în puşcărie