Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Franţa învinge Germania şi se califică în finala lui Euro 2016

Tricolorii francezi dupà al doilea gol contra Germaniei, înscris tot de Antoine Griezmann

In semifinala disputată aseară la Marsilia, echipa de fotbal a Franţei - ţara gază a lui Euro 2016 - a învins cu 2-0 naţionala Germaniei, campioni mondiali en-titre. "Albaştrii" vor disputa aşadar "finala lor" duminică, 10 iulie, pe Stade de France, împotriva Portugaliei.

Meciul de pe stade Vélodrome din Marsilia, disputat pe o vreme caniculară, se anunţa cu miză mare. Si aşa a şi fost timp de 90 de minute. Decişi să nu se lase impresionaţi de coechipierii lui Müller & Co, "albaştrii" au făcut pressing încă din primele minute. Foarte repede însă jucătorii din Mannschaft au preluat controlul jocului. In ciuda unei dominaţii clare germane în prima repriză, francezii vor fi cei care vor deschide scorul înainte de pauză, în urma unui penalty acordat pentru o mână foarte discutabilă a căpitanului german, Bastian Schweinsteiger.

Repriza a doua a fost mai degrabă echilibrată dar germanii nu reuşesc să spargă apărarea gazdelor. Dimpotrivă, tot francezii, prin acelaşi Antoine Griezmann, cel care marcase şi lovitura de la 11 metri, găsesc plasa porţii germane şi fixează scorul final la 2-0.

Au trebuit aşadar 58 de ani pentru ca francezii să-i poată, în fine, învinge pe germani într-o competiţie oficială. Intr-adevăr, din 1958 Franţa nu îşi mai învinsese rivalul de peste Rhin. Ca să-şi înscrie în palmares un al treilea titlu de campioni ai Europei - după cele cucerite în 1984 şi 2000 - francezii vor trebui să mai treacă însă duminică seara de hopul numit Portugalia.

 
Franţa învinge Germania şi se califică în finala lui Euro 2016