Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Câte medalii va lua România la Rio? Goldman Sachs are răspunsul!

medalii.png

Clasamentul realizat de Goldman Sachs în vederea JO de la Rio
Clasamentul realizat de Goldman Sachs în vederea JO de la Rio
Sursa imaginii: 
cnbc.com

Banca de investiţii Goldman Sachs îşi publică previziunile de medalii pentru Jocurile olimpice de la Rio. Potrivit acestor calcule, România ar obţine 10 medalii din care 2 de aur. Tara ar ocupa astfel locul 28 în clasamentul general.

Nicio schimbare la medaliile de aur pentru România faţă de 2012, una în plus la general faţă de Olimpiada de la Londra, adică un total de 10 – din care 2 de aur. Iată pronosticul total pentru România dat de Goldman Sachs. Clasamentul realizat de banca americană nu spune însă la ce discipline sportive vor fi cucerite respectivele medalii.

In topul clasamentului figurează favoriţii « clasici ». SUA ar urma să ocupe la Rio primul loc cu un total de 106 medalii din care 45 de aur. Locul doi ar reveni Chinei iar Regatul unit s-ar clasa pe a 3-a treaptă a podiumului. In fine, pe poziţia a 4-a ar figura Rusia cu un total de « doar » 58 de medalii, cu 24 mai puţine decât la Londra. In ciuda acestei căderi vertiginoase – datorate scandalului de dopaj şi excluderii atleţilor ruşi de la Rio – Rusia devansează totuşi multe ţări, printre care Franţa care nu este creditată decât cu 36 de medalii la Rio din care 11 de aur. Sportivii din Hexagon nu vor atinge astfel decât locul 7 în clasamentul general fiind precedaţi în calculele Goldman Sachs şi de germani şi de sud-coreeni.

De notat în final că Belgia, ţară care obţinuse 3 medalii la Londra în 2012, nu apare anul acesta în clasamentul băncii americane. Brazilia însă – ţara-gazdă – ar putea realiza cea mai bună olimpiadă din istoria sa urmând să se claseze pe locul 16 cu un total de 22 de medalii din care 5 de aur.

 
Câte medalii va lua România la Rio ? Goldman Sachs are răspunsul !