Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Incendii în sudul Franţei: mii de hectare făcute scrum la porţile Marsiliei

vitrolles.jpg

Regiunea Vitrolles, la nord de Marsilia, pe 10 august 2016
Regiunea Vitrolles, la nord de Marsilia, pe 10 august 2016
Sursa imaginii: 
BORIS HORVAT / AFP

Incendiile au distrus deja 3.300 de hectare de păduri la periferia oraşului Marsilia din sudul Franţei. Trei persoane au fost rănite, dintre care una grav. Chiar dacă pentru moment se înregistrează o relativă acalmie, 1.200 de pompieri rămân mobilizaţi, de teamă ca vântul puternic, aşteptat după-amiaza, să nu aţâţe focul din nou.

Sute de persoane au fost evacuate încă de ieri şi zeci de case s-au făcut scrum în periferia Marsiliei, în particular la Vitrolles. Persoanele evacuate din casele lor au fost cazate temporar fie în săli de sport din regiune fie în corturi instalate de Crucea Roşie. Zona portuară şi industrială de la Fos-sur-Mer a fost şi ea ameninţată de flăcări fiind închisă câteva ore. Inchise au fost şi două autostrăzi importante aflate la nord de Marsilia iar pe restul axelor rutiere circulaţia este foarte complicată. Traficul pe aeroportul metropolei din sudul Franţei e şi el perturbat de rotaţiile avioanelor şi elicopterelor specializate în combaterea incendiilor.

Pe planul anchetei, poliţia anunţă că un bărbat a fost arestat şi încarcerat ieri seară după ce a fost văzut de vecini în apropierea locului de plecare a unui incendiu. Pentru moment însă nimic nu permite anchetatorilor să afirme că respectivul ar fi la originea focului.

In această după-amiază se anunţă vânturi puternice care ar putea aţâţa din nou focul. Chiar dacă oraşul Marsilia nu mai pare a fi în pericol, autorităţile au preferat să menţină trupele mobilizate : 1.200 de pompieri, o sută de poliţişti şi jandarmi, 500 de vehicule, 7 avioane speciale şi 2 elicoptere sunt gata să intervină.

 
Incendii în sudul Franţei : mii de hectare făcute scrum la porţile Marsiliei