Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Avioane ruseşti decolează pentru prima dată din Iran, pentru a bombarda obiective din Siria

avion_russe.jpg

Armata regimului sirian este sprijinità de aviatia rusà
Armata regimului sirian este sprijinità de aviatia rusà
Sursa imaginii: 
AFP / Paul GYPTEAU

Bombardiere ruseşti cu rază lungă de acţiune au atacat astăzi poziţii jihadiste din Siria după ce au decolat, pentru prima dată, de pe o bază aeriană situată în Iran. Iată ce a anunţat ministrul rus al Apărării confirmând astfel o informaţie publicată mai devreme de agenţiile de presă.

« Bombardiere de tip Tupolev-22 şi Sukhoi-34 au decolat de pe aeroportul Hamedan din Iran pentru a ataca obiective ale grupurilor teroriste Stat islamic şi Frontul al-Nosra din regiunile Alep, Deir Ezzor şi Idleb » precizează ministerul rus al Apărării.

Aceste bombardamente ar fi permis, potrivit aceleaşi surse, distrugerea a « 5 mari depozite de arme şi muniţii » cât şi a unele tabere de antrenament ale islamiştilor. In fine, avioanele ruseşti au lovit şi « trei centre de comandament » din Siria eliminând astfel « un mare număr de combatanţi » mai afirmă ruşii.

Moscova anunţase luni că vice-ministrul rus de externe se dusese la Teheran unde fusese primit în audienţă de şeful diplomaţiei iraniene. Pe agenda discuţiilor purtate de cei doi oficiali figura tocmai situaţia din Siria. Reamintim că Rusia şi Iranul sunt cei doi mari aliaţi ai regimului lui Bachar al-Assad pe care-l sprijină politic, financiar şi militar contra rebelilor şi a jihadiştilor.

 
Avioane ruseşti decolează pentru prima dată din Iran ca să bombardeze obiective din Siria