Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Twitter închide noi conturi cu caracter terorist

twitter.jpg

Twitter a suspendat 360.000 de conturi în ultimul an
Twitter a suspendat 360.000 de conturi în ultimul an
Sursa imaginii: 
REUTERS/Dado Ruvic

Reţeaua de socializare americană Twitter a anunţat că a suspendat în ultimele 6 luni 235.000 de conturi în cadrul luptei sale contra postărilor care promovează terorismul.

In luna februarie, Twitter anunţase pentru prima dată că suspendase o serie de conturi cu caracter terorist. Cu cele adăugate acum, reţeaua de socializare spune că în ultimul an a suspendat circa 360.000 de conturi.

Regulile de utilizare ale reţelei de socializare interzic ameninţările violente şi promovarea terorismului. Ca să demonstreze însă că nu rămâne inactiv în faţa apelurilor diverselor guverne de a frâna propaganda jihadistă pe internet, Twitter promisese în februarie că-şi va intensifica eforturile. Zis şi făcut : firma declară în comunicatul publicat joi că « suspendările zilnice de conturi sunt în creştere cu 80% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai numeroase suspendări de conturi au loc imediat după câte un atac terorist » mai spune Twitter care recunoaşte că « munca nu e încă terminată ».

Cum nu există un algoritm specific care să identifice conţinuturile teroriste pe internet, Twitter - ca şi alţi mari actori ai internetului precum Facebook sau YouTube – se bazează în mare parte pe semnalările venite de la diverşi utilizatori pentru a analiza cutare sau cutare cont. Echipele de specialişti de la respectivele firme decid apoi dacă pagina sau contul trebuie sau nu închise.

 
Twitter închide noi conturi cu caracter terorist