Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Franceinfo, primul canal de televiziune public de ştiri din Franţa

franceinfo_000_fr6k5_0.jpg

Jurnalistii canalului Franceinfo se pregàtesc sà lanseze programele noului post de televiziune
Jurnalistii canalului Franceinfo se pregàtesc sà lanseze programele noului post de televiziune
Sursa imaginii: 
BERTRAND GUAY / AFP

Incepând de joi seara ora 20, francezii pot urmări un nou canal de ştiri la televizor : Franceinfo. Post public, acesta a fost dorit de guvernul de la Paris dar şi de patroana grupului France Télévisions care reuneşte toate canalele publice din Franţa. Având în vedere că până acum existau déjà 3 canale de ştiri – BFM-TV, i-Télé şi LCI - sosirea acestui al 4-lea post va provoca o concurenţă şi mai crâncenă.

Pentru a se demarca de concurenţii săi privaţi, Franceinfo mizează pe analiză, pe descifrarea actualităţii si pe emisiuni de dezbateri. Totul conjugat cu o ofertă multimedia de calitate întrucât canalul se va regăsi pe mai toate reţelele sociale tip Facebook, Twitter sau Instagram. Imagini video şi conţinuturi specifice vor fi dealtfel realizate pentru aceste platforme.

Noul canal de televiziune beneficiază de multiple atuuri : în primul rând, se poate sprijini pe colaboratorii din cele 4 grupuri ale sectorului audiovizual public din Franţa : France Télévisions îi va produce un jurnal nou de ştiri la fiecare jumătate de oră ; trei ore de programe sunt elaborate de Radio France şi difuzate simultan şi la radio. Imaginile de arhive sunt furnizate de INA – Institutul naţional al audiovizualului. In fine, France 24 – canalul de televiziune cu care RFI este asociat în grupul France Médias Monde – va emite noaptea între orele 12 şi 6 dimineaţa pe canalul Franceinfo.

Un post de ştiri care va avea 176 de angajaţi şi căruia France Télévisions şi Radio France îi vor aloca peste 18 milioane de euro dintr-un buget total de 50 de milioane.

 
Franceinfo, primul canal de televiziune public de ştiri din Franţa