Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


În curând, oameni în pielea goală la Paris ?

naturisme.afp_.jpg

Franta este prima destinatie naturistà din lume
Franta este prima destinatie naturistà din lume
Sursa imaginii: 
FRED DUFOUR / AFP

Oare în curând oamenii se vor putea plimba în pielea goală la Paris sau în parcurile capitalei franceze ? Grupul de aleşi ecologişti de la Primăria Parisului propune, cu sprijinul primăriţei socialiste Anne Hidalgo, crearea unei zone pentru nudişti la Paris. Ce şanse şi unde ar putea fi creat acest loc pentru naturişti?

Anne Hidalgo, primăriţa socialistă a Parisului, găseşte ideea « simpatică » şi deci îi este favorabilă. Cum tabăra ei politică deţine majoritatea în consiliul municipal, problema adoptării propunerii nu se pune. Principalul ei adjunct estimează că locul rezervat nudiştilor va fi « undeva într-un parc sau o grădină. N-o s-o facem chiar în inima Parisului sau pe malurile Senei cum îşi doresc ecologiştii » a ţinut să precizeze totuşi numărul doi al primăriei pariziene. Bruno Julliard « nu vrea să şocheze sau să bruscheze pe nimeni » dar reaminteşte în acest context că şi alte capitale – precum Berlinul – sau alte oraşe – cum ar fi München sau Barcelona – au iniţiat proiecte similare în favoarea nudiştilor.

Până acum, la Paris, doar o piscină îşi deschide porţile două-trei seri pe săptămână celor care vor să se scalde în pielea goală. Trebuie spus că a practica naturismul în zone neautorizate costă scump. « Exhibiţia sexuală într-un loc public este pasibilă cu un an închisoare şi 15 mii de euro amendă » stipulează codul penal francez apropos de nuditate. Cu peste o sută de plaje naturiste şi circa 20.000 de locuri de camping rezervate nudiştilor, Franţa este prima destinaţie naturistă din lume. Circa 2 milioane de germani, olandezi şi britanici vin anual în Hexagon ca să-şi trăiască vacanţele în pielea goală.

 
In curând, oameni în pielea goală la Paris ?