Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Întîlnirile Internaţionale de la Cluj – Interviu cu regizorul Mihai Măniuţiu

intalnirile-internationale-de-la-cluj.jpg

Afisul Intîlnirilor Internaţionale de la Cluj - 2016
Sursa imaginii: 
credit foto: Teatrul National Cluj-Napoca

Clujul este în plină efervescenţă culturală în această săptămînă. Cel puţin două evenimente importante se suprapun: Festivalul Internaţional de Carte Transilvania şi Întîlnirile Internaţionale de la Cluj, organizate de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, împreună cu Ministerul Culturii.

Anul acesta, festivalul de teatru este axat pe tema "căutării autorului". Mai mulţi autori sunt de altfel prezenţi, printre care Robert Cohen din Statele Unite şi Rodrigo Garcia (argentinian stabilit în Spania, care conduce un teatru în Franţa, la Montpellier).

Spectacolele programate acoperă o mare diversitate de teme şi demersuri artistice, un accent special fiind acordat dansului modern, domeniu în care România mai are mult teren de recuperat.

Dezbaterile din cadrul Întîlnirilor internaţionale sunt şi ele pasionante, seria lor se va încheia sîmbătă, 8 octombrie, cu o discuţie despre managementul cultural în România.

La microfonul lui Matei Vişniec, regizorul, scriitorul şi eseistul Mihai Măniuţiu, manager al Teatrului Naţional Cluj-Napoca ne dă amănunte despre acest festival dens, dar la scară umană.

 
Interviu cu regizorul Mihai Măniuţiu