Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Avioane care decolează din Mediterană de pe port - avionul Amiral Kouznetsov au bombardat poziţii ale grupărilor jihadiste din Siria

port-avionul_amiral_kouznetsov_fotografiat_pe_17_octobrie_2016_in_apropierea_norvegiei_in_apele_internationale.jpg

Port-avionul Amiral Kouznetsov fotografiat pe 17 octombrie 2016 in apropierea Norvegiei in apele internationale
Port-avionul Amiral Kouznetsov fotografiat pe 17 octombrie 2016 in apropierea Norvegiei in apele internationale
Sursa imaginii: 
Norwegian Royal Airforce/Handout via Reuters

Ministrul rus al Apărării a explicat că au fost vizate bastioane ale organizaţiei Daesch şi diverse depozite cu muniţii şi centre de antrenament ale jihadiştilor. 

O vastă ofensivă de eliberare a oraşului Alep a fost lansată în septembrie. Moscova a decretat pe 20 octombrie o ‘pauză umanitară’ care este încă în vigoare.Ministrul rus al Apărării, Sergueï Choïgou, anunţă că au fost trase tiruri de rachetă către poziţiile jihadiştilor fiind folosit port-avionul rus, o premieră în acest conflict. Rachete au fost trase de pe o fregată rusă şi cu ajutorul unui dispozitiv terestru mobil, a explicat responsabilul rus. Locaţiile vizate aparţin organizaţiei Al Nosra - care susţine că a rupt legăturile cu gruparea Al Qaida dar au fost bombardate şi poziţii ale organizaţiei Stat Islamic.Ministrul rus a menţionat şi că astfel de bombardamente vor continua.

In altă ordine de idei, Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură atenţionează că în Siria, producţia alimentară se află la cel mai jos nível cu putinţă, după cei cinci ani de război. 8,7 milioane de oameni nu au ce mânca aici în condiţiile în care agricultura era principala sursă de venit, înainte de declanşarea războiului.