Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Rusia: Autorităţile au ordonat blocarea reţelei sociale LinkedIn

Societatea americana anunta ca este interesata de o intalnire cu autoritatile rusesti

Justiţia rusă a estimat că reţeaua nu respectă legea care impune stocarea datelor personale în Rusia. LinkedIn este primul site blocat din cauza acestei legi controversate.

Operatorii locali au blocat deja LinkedIn. Agenţia de Reglementare în Telecomunicaţii a ordonat blocarea site-ului ca urmare a unei decizii pronunţate de justiţie în august şi confirmată la un apel, pe 10 noiembrie. 

Pentru justiţia rusă, reţeaua LinkedIn nu este conformă cu o lege din septembrie 2015, care obligă ‘organismele străine să stocheze datele personale ale cetăţenilor ruşi, pe teritoriul rusesc’. Sunt excluse de la această lege sistemele de rezervare a biletelor de avion. Giganţii internetului, de mesagerie, motoare de căutare şi reţele sociale au avut un an pentru a se organiza şi a face un transfer de informaţie pe serverele situate în Rusia. Dar legea este inexactă în special asupra naturii informaţiilor pe care le putem considera date personale. 

LinkedIn, o platformă de contacte profesionale, denunţă o decizie care afectează 6 milioane de membri ruşi ai reţelei. Societatea a cerut o întâlnire cu Agenţia de Reglementare în Telecomunicaţii iar o dată este în continuare în negocieri. Consilierul preşedintelui Vladimir Putin pentru internet se declară convins că LinkedIn ar putea respecta legea iar că site-ul va fi deblocat.