Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Student român la Antananarive: “Francofonia este precum o teoremă şi reciproca ei: noi o purtăm şi o promovăm pretutindeni, iar ea ne promovează la rândul ei”

20161126_134538.jpg

Mihai Stahie, student român, prezent la sommet-ul Francofoniei de la Antananarivo, Madagascar, 26 noiembrie 2016
Mihai Stahie, student român, prezent la sommet-ul Francofoniei de la Antananarivo, Madagascar, 26 noiembrie 2016
Sursa imaginii: 
Vasile Damian

Mihai Stahie are 22 de ani, e student în anul 4 la Facultatea de Drept din Bucureşti şi … un înflăcărat promotor al Francofoniei. In această calitate şi ca fost membru al Adunării parlamentare a Francofoniei, Mihai Stahie este prezent la sommet-ul Francofoniei de la Antananarivo.

« Am venit aici în calitate de membru al comitetului de redacţie al declaraţiei tinerilor francofoni. Suntem în total 20 de tineri originari din 9 zone francophone, avem deci culturi şi istorii diferite ».

«In această declaraţie e reunit tot ce au avut de zis tinerii din zonele francofone, completând chestionarul on-line pus la dispoziţie de la începutul anului».

«Tinerii români au militat pentru democraţie. Celelalte puncte sensibile ale declaraţiei noastre - şi care s-au regăsit a nivelul tuturor ţărilor care au participat la chestionarul on-line – au fost drepturile femeilor, antreprenoriatul în rândul tinerilor precum şi diversitatea culturală».

«Francofonia a fost dintotdeauna o parte specială a vieţii mele – am fost dealtfel student un an la Paris, la universitatea Panthéon-Sorbonne, ca bursier al statului român. Voi pune deci accent şi de acum încolo pe promovarea Francofoniei, atât în Românai cât şi peste tot unde voi avea ocazia. Am mai spus-o dar o repet : francofonia este pentru mine precum o teoremă şi reciproca ei: noi o purtăm şi o promovăm pretutindeni, iar ea ne promovează la rândul ei”.

 
Interviul cu Mihai Stahie, student român prezent la sommet-ul Francofoniei de la Antananarivo