Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Kim Kardashian: 16 persoane au fost reţinute în Franţa în cazul furtului de bijuterii

kim_kardashian_in_compania_sotului_sau_rapperul_american_kanye_west_pe_29_septembrie_2016_la_paris_cu_cateva_zile_inainte_de_jaf.jpg

Kim Kardashian în compania sotului sau, rapperul american Kanye West, pe 29 septembrie 2016 la Paris cu cateva zile înainte de jaf
Kim Kardashian în compania sotului sau, rapperul american Kanye West, pe 29 septembrie 2016 la Paris cu cateva zile înainte de jaf
Sursa imaginii: 
ALAIN JOCARD / AFP

Furtul a avut loc în octombrie anul trecut, la Paris şi este cel mai important, ca valoare, săvârşit în ultimii 20 de ani în Franţa. Valoarea bijuteriilor sustrase se ridică la 9 milioane de euro. Reţinerile s-au făcut în această dimineaţă în regiunea pariziană şi în sudul Franţei.

 

Vedeta americană în vârstă de 36 de ani a fost atacată la începutul lui octombrie, într-un hotel de lux, cu circuit închis, aflat în centrul Parisului. Kim Kardashian s-a aflat în capitala Franţei pentru a asista la ‘Săptămâna Modei’.

Descinderi s-au făcut în acest început de săptămână în Paris, în trei departamente aflate în apropierea capitalei precum şi în sudul ţării. Au fost reţinute persoane cu vârste cuprinse între 23 şi 73 de ani. Printre acestea se află şi trei femei. Ramnificaţiile acestei grupări ajung până în Belgia, placă turnantă a comerţului cu diamante. Suspecţii pot fi reţinuţi până la 96 de ore. Ancheta este deschisă pentru furt armat în bandă organizată, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi sechestare de persoane.

Unii dintre hoţi au venit pe bicicleta la locul jafului şi au plecat la fel. Ei au pătruns în apartamentul vedetei înarmaţi şi mascaţi, au ameninţat-o cu arma iar apoi au fugit lăsând-o închisă într-o încăpere.Omniprezentă pe reţelele de socializare, starul cu aproape 50 de milioane de abonaţi pe Twitter şi cu aproape 90 de milioane pe Instagram, a decis să nu comenteze deloc incidentul ci să păstreze tăcerea.In momentul atacului gărzile de corp nu se găseau în apropierea vedetei.

Diverse media americane s-au îndoit de veridicitatea atacului şi au estimat că starul vrea de fapt să încaseze asigurarea acestor bijuterii sustrase.Ea a ripostat şi a depus plângeri pentru defăimare, la New York.

Cuplul Kardashian-West, figura în anul 2015 printre cele mai influente 100 de personalităţi din lume, potrivit revistei Time. Singură, Kim Kardashian a câştigat în ultimii 3 ani 131 de milioane de dolari, potrivit publicaţiei Forbes.

Parisul a avut de suferit de pe urma acestui furt de bijuterii, prima destinaţie turística din lume, în plină campanie de recâştigare a vizitatorilor după atentatele jihadiste din 2015.