Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


A doua dezbatere televizată pentru primarele de stânga din Franţa

cei_sapte_candidati_pentru_primarele_de_stanga_alegeri_pe_22_si_29_ianuarie_2017.jpg

Cei sapte candidati pentru primarele de stanga (alegeri pe 22 si 29 ianuarie 2017)
Cei sapte candidati pentru primarele de stanga (alegeri pe 22 si 29 ianuarie 2017)
Sursa imaginii: 
REUTERS/Staff

François De Rugy propune o alianţă militară europeană’, Manuel Valls anunţă că a construit ‘o strategie pentru Franţa’ iar Benoît Hamon este de părere că ‘venirea lui Trump la cârma Statelor Unite oferă o oportunitate Franţei’.

Cei şapte candidaţi au fost întrebaţi duminică seară despre chestiuni privitoare la domenii precum sănătate, educaţie, mediu înconjurător. 

Manuel Valls, Vincent Peillon, Arnaud Montebourg, Benoît Hamon, François de Rugy, Sylvia Pinel et Jean-Luc Bennahmias au avut câte un minut pentru a răspunde întrebărilor şi un câte un minut pentru a răspunde concurenţilor.

Jean-Luc Bennahmias susţine că va face o alianţă cu ţările din sud, când va fi preşedinte, decât să mizeze pe cuplul franco-german şi a pledat pentru un ‘protecţionism european’.

Benoît Hamon este de părere că ‘interzicerea consumului de cannabis nu şi-a dovedit niciodată atât de mult ineficacitatea’. Manuel Valls vede cu ochi buni actuala legislaţie în materie şi opiniează că este nevoie să fie menţinută interdicţia consumului ori a traficului de cannabis. Jean-Luc Bennahmias pledează pentru o ‘legalizare controlată’ iar Vincent Peillon cere o dezbatere naţională pe tema consumului de cannabis.

Pe durata primei dezbateri televizate, care a avut loc joi, candidaţii au adunat în faţa micului ecran 3,8 milioane de telespectatori

Adică mai puţin comparativ cu prima dezbatere televizată a candidaţilor din primarele de dreapta, din 13 octombrie, când s-au aşezat în faţa televizorului 5,6 milioane de telespectatori.

Stânga se aşteaptă la o prezenţă scăzută la votul din 22 şi 29 ianuarie, undeva între 1,5 milioane şi 2,2 milioane de votanţi care şi vor desemna viitorul candidat la alegerile prezidenţiale de la finele lui aprilie.

In noiembrie, 4,6 milioane de votanţi l-au desemnat pe François Fillon candidatul dreptei la alegerile generale.

Cea de a treia dezbatere televizată pentru primarele stângii va avea loc joi de la ora 21 :00.