Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Germania: Un gaz puternic iritant împrăştiat pe Aeroportul din Hamburg a făcut 70 de victime

aeroportul_hamburg_germania.jpg

Aeroportul Hamburg, Germania
Aeroportul Hamburg, Germania
Sursa imaginii: 
www.hamburg-airport.de

Gazul a fost răspândit intenţionat, probabil prin sistemul de climatizare, au anunţat autorităţile. 13 avioane care urmau să aterizeze pe aeroportul din Hamburg au fost redirecţionate către alte aeroporturi.

Aeroportul a fost închis timp de o oră şi un sfert – la ora prânzului.  Ïntreaga clădire a fost evacuată, potrivit poliţiei. ‘A fost resimţit un puternic miros în spaţiul în care pasagerii şi bagajele lor de mână le sunt controlate’, a anunţat purtătorul de cuvânt al Poliţiei, Maik Lewerenz. Mai multe persoane au suferit iritaţii la nivelul ochilor şi ale căilor respiratorii. In total 68 de persoane au fost examinate de echipele de prim ajutor iar opt au fost conduse la spital.

Potrivit pompierilor, a fost găsit în clădire un cartuş ce fusese golit de gaz iritant. Conţinutul a fost răspândit, cel mai probabil prin sistemul de climatizare. Pompierii susţin că este puţin probabilă ipoteza ‘teroristă’. Aeroportul din Hamburg este frecventat lunar de peste un milion de pasageri. 13 zboruri au fost afectate ca urmare a închiderii aeroportului. Ciculaţia trenurilor care aveau ca destinaţie aeroportul a fost suspendată timp de o oră şi un sfert.