Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Christophe Gigaudaut: "Limba franceză face parte din istoria României"

christophe-gigaudaut-2-938x535.jpg

Christophe Gigaudaut
Christophe Gigaudaut
Image source: 
credit foto: rfi.fr

Invitatul nostru în cele ce urmează este Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Cultural Francez de la Bucureşti, consilier în materie de cooperare şi acţiune culturală. Christophe Gigaudaut i-a vizitat pe colegii noştri din redacţia pariziană şi a răspuns, la microfonul lui Matei Vişniec, la mai multe întrebări legate de francofonie.

Francofonia este un concept care evoluează. Realitatea este în mişcare şi conceptul la fel, iar din perspectivă românească francofonia primeşte unele "nuanţe".

In această lună martie vor avea lor Zilele Francofoniei iar Institutul Cultural Francez de la Bucureşti a lansat proiecte de o mare originalitate pentru a-i incita pe români să-şi asume francofonia şi francofilia uneori uşor aţipite… Republica Moldova participă şi ea la această sărbătoare a limbii şi a culturii franceze, dar şi a dialogului intercultural.

In interviul său directorul Institutului Cultural Francez de la Bucureşti, Christophe Gigaudaut, evocă şi un alt proiect, pentru că anul viitor România şi Franţa vor lansa un sezon cultural comun. Un eveniment istoric important, trecerea a o sută de ani de la semnarea Tratatului de la Versailles, merită celebrat.

 

 

Interviu cu Christophe Gigaudaut, directorul Institutului Cultural Francez de la Bucureşti.
2482