Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Lovitură de teatru în rugby-ul parizian: fuziune Racing 92 - Stade Francais

racing92.jpg

Casey Laulala, de la Racing 92, îl placheazà pe Waisea Nayacalevu, de la Stade Français, pe 8 octombrie 2016 la Colombes, lângà Paris
Casey Laulala, de la Racing 92, îl placheazà pe Waisea Nayacalevu, de la Stade Français, pe 8 octombrie 2016 la Colombes, lângà Paris
Image source: 
AFP/Miguel Medina

Lovitură de teatru în rugby-ul francez. Incepând cu sezonul viitor, Racing 92 şi Stade Français, cele două cluburi din regiunea capitalei franceze, vor fuziona. Cu alte cuvinte, Parisul nu va mai avea decât o singură echipă, lucru resimţit ca un seism în lumea balonului oval din Franţa.

« Era cea mai bună soluţie pentru a pereniza cele două cluburi » au declarat preşedinţii Racing 92 şi Stade Français în cursul unei conferinţe de presă comune. Jacky Lorenzetti şi Thomas Savare vor asigura alternativ o preşedinţie bienală a noii entităţi. Actualii antrenori şi responsabili sportivi din cele două cluburi îşi vor păstra de asemenea roluri-cheie în viitorul dispozitiv.

Racing 92 şi Stade Français sunt printre cele mai vechi cluburi de rugby din Hexagon iar rivalitatea dintre ele este ancestrală. Racing a câştigat în 1892 prima finală a campionatului francez în faţa lui Stade Français, echipă care şi-a luat revanşa în anul următor în faţa aceluiaşi adversar. După o lungă eclipsă sportivă, cele două cluburi au reînviat, Stade Français în anii ’90, Racing două decenii mai târziu. Rivalitatea dintre cei doi a revenit cu această ocazie pe avanscenă, Stade Français a câştigat campionatul în 2015, Racing anul trecut.

Fuziunea propusă de conducerile respectivelor cluburi a provocat îngrijorare şi supărare în rândul suporterilor dar şi a jucătorilor. O serie de sportivi de la Stade Français, printre care internaţionalul Pascal Papé, şi-au exprimat public « dezamăgirea şi tristeţea ».

 
Lovitură de teatru în rugby-ul francez