Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România pusă în valoare la Salonul turismului de la Paris

wild-carpathia-3-manastirile-bucovina-promovate-travel-channel.jpg

România, manastirea Sucevita
România, manastirea Sucevita
Image source: 
credit foto: rfi.ro

La Paris, în pavilionul de la Porte de Versailles, îşi deschide porţile, joi 16 februarie, Salonul mondial al turismului, ajuns la a 42-a ediţie. Standul românesc va fi mai activ la această  nouă ediţie a Salonului, printre altele datorită şi de faptul că numărul turiştilor francezi în România s-a dublat în decurs de un an.  

Directoarea Salonului, doamna Marianne Chandernagor, declară pentru agenţia France Presse că România va fi pusă în valoare pe toată durata celor patru zile ale Salonului. Succesul înregistrat în ultima perioadă de România faţă de clientela franceză se înscrie într-o tendinţă, a dezvoltării pe care o ia turismul de proximitate.

Contextul geopolitic este ceva mai bun anul acesta, iar ţări precum Tunisia, Egipt sau Turcia, afectate în anii trecuţi de terorism, revin cu propuneri atrăgătoare.

In total, 700 de expozanţi sunt prezenţi la Salon, propunînd 500 de destinaţii. 130 000 de vizitatori sunt aşteptaţi în cele patru zile, cărora li se propun şi numeroase teme de reflecţie precum "turismul responsabil". Mai mulţi consilieri în materie de turism vor putea fi consultaţi gratuit, pe chestiuni dintre cele mai diverse: litigii, intemperii, probleme de sănătate în timpul vacanţelor, şi aşa mai departe. 

Salonul este un cadru care îi face pe mulţi vizitatori să-şi organizeze vacanţele pentru perioada imediat următoare. Cam un sfert dintre vizitatori profită de ocazie şi se lasă incitaţi de diverse propuneri. Pentru incitarea lor, Salonul propune şi experienţe speciale, de exemplu plimbări cu pasul în regiunea pariziană, precum şi un picnic gigantic la care sunt aşteptate 2000 de persoane.

Sectorul turistic rămîne destul de fragil, mai explică directoarea Salonului, pentru că este reactiv la evenimente politice, la acte de terorism, la catastrofe naturale sau climaterice. De notat că unele regiuni din Europa au standuri speciale, cum ar fi Sicilia, Lombardia, Liguria sau Umbria.

Franţa rămîne o destinaţie turistică mondială de prima mînă, dar francezii sunt şi nişte turişti pasionaţi şi curioşi, ceea ce explică eferverscenţa la acest Salon mondial al turismului.

 

 

 

893