Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Ancheta în cazul incidentului armat de pe Aeroportul Orly continuă

militari_si_ambulante_in_fata_terminalului_de_sud_al_aeroportului_orly_18_martie_2017.jpg

Militari si ambulante in fata terminalul de sud al Aeroportului Orly, 18 martie 2017
Militari si ambulante in fata terminalul de sud al Aeroportului Orly, 18 martie 2017
Sursa imaginii: 
REUTERS/Benoit Tessier

Un francez de origine tunisiană a smuls sâmbătă arma unui poliţist aflat pe acest aeroport din apropierea Parisului.Iniţial, acelaşi atacator a rănit un poliţist la nord de Paris la un filtru rutier. A fost pus în libertate tatăl bărbatului iar fratele şi vărul acestuia sunt în continuare reţinuţi.

Agresorul - Zied Ben Belgacem a fost împuşcat pe aeroport de forţele de intervenţie. El a reuşit să smulgă arma unui poliţist şi să fugă cu ea. Poliţia a găsit asupra sa 750 de euro şi un exemplar din Coran. Bărbatul avea 39 de ani. A început să tragă asupra unui poliţist în timpul unui control rutier în Val-d'Oise. A fost observat într-un bar din Vitry-sur-Seine înainte de a fura un autoturism pentru a ajunge la Orly. Cazierul său cuprinde 9 delicte – în special violenţe în trafic. A fost reperat ca ‘radicalizat’ cu ocazia unei şederi în închisoare. Tatăl, fratele şi vărul s-au prezentat singuri la poliţie. Tatăl a fost eliberat ulterior.

El a declarat că fiul său nu avea nicio legătură cu terorismul islamic, chiar dacă Zied a afirmat că ‘moare pentru Allah’ : ‘Fiul meu nu a fost niciodată terorist. Dar sub efectul alcoolului şi a drogurilor iată unde ajungem’. Autopsia va stabili dacă Zied se afla sub influenţa acestor produse.

Este a patra oară când azilanţi atacă soldaţi care patrulează în spaţiile publice din Franţa, în cadrul operaţiunii ‘Sentinelle’ creată imediat după atacurile teroriste din ianuarie 2015.