Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Atacul contra autobuzului echipei Borussia Dortmund: Un suspect a fost reținut de poliție

un_politist_german_in_fata_hotelului_in_care_au_fost_cazati_jucatorii_de_la_dortmund_dupa_exploziile_survenite_in_apropierea_autobuzului_echipei.jpg

Un politist german in fata hotelului in care au fost cazati jucatorii de la Dortmund dupa exploziile survenite in apropierea autobuzului echipei
Un politist german in fata hotelului in care au fost cazati jucatorii de la Dortmund dupa exploziile survenite in apropierea autobuzului echipei
Sursa imaginii: 
Sascha Schuermann / AFP

Explozibilul conținea părți metalice care ar fi putut face mult mai multe victime, au explicat autoritățile. Acestea iau în calcul toate pistele posibile. Un polițist a fost rănit, alături de un atacant spaniol. Cancelara Germaniei, Angela Merkel s-a declarat consternată de acest oribil atac. 

Ancheta deschisă ia în calcul toate ipotezele, cea privilegiată este cea a unui atac jihadist pentru că la fața locului s-a găsit un document în care se vorbește despre gruparea Stat Islamic.

Reamintim: La Dortmund s-au produs trei explozii care au vizat autobuzul echipei de fotbal Borussia. Aceasta se pregătea să joace cu AS Monaco în cadrul Champions Ligue. Meciul a fost reprogramat pentru această seară. Apărătorul spaniol Marc Bartra a fost rănit și operat cu success în cursul serii. Ancheta este în curs, a anunțat Parchetul din Karlsruhe și se concentrează pe doi suspecți care au legătură cu mișcarea islamică. Apartamentele acestora au fost percheziționate, unul dintre ei a fost interpelat.

Intr-o scrisoare găsită în trei exemplare, în apropierea autocarului, se cere Germaniei să înceteze să mai facă parte din coaliția care luptă împotriva grupării Stat Islamic. Dar, ministrul regional consideră că este posibil ca ea să fi fost concepută pentru a crea o falsă pistă în cadrul anchetei.Dacă pista jijadistă se va confirma, va întări practic îngrijorarea existentă în Germania după atentatele jihadiste produse aici în ultima perioadă. Forțele de securitate se află în alertă din decembrie, după atacul cu camion din Berlin soldat cu 12 morți.

De această dată, explozibilul conținea părți metalice care ar fi putut face mult mai multe victime, au explicat autoritățile. Un polițist a fost rănit, alături de jucător.

Cancelara Angela Merkel s-a declarat consternată de acest oribil atac.In semn de solidaritate, ministrul de Interne este asteptat în acestă seară pentru a asista la meciul cu Monaco. UEFA a anunțat imediat că a reevaluat măsurile de securitate pentru meciurile din această seară.