Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Poluare marină: O insulă din Pacific deţine recordul de deşeuri din plastic

un_ong_britanic_a_numarat_pana_la_671_de_bucati_de_plastic_pe_mp_pe_plajele_insulei_henderson_din_oceanul_pacific.jpg

Un ong britanic a numarat pana la 671 de bucati de plastic pe mp care se afla pe plajele Insulei Henderson din Oceanul Pacific
Un ong britanic a numarat pana la 671 de bucati de plastic pe mp care se afla pe plajele Insulei Henderson din Oceanul Pacific
Image source: 
Keren Su/Getty Images

Un studiu realizat de Royal society for the protection of Birds arată că insula Henderson, situată în mijlocul Oceanului Pacific are cele mai poluate plaje. Insula are până la …671 de bucăţi de plastic pe metru pătrat de plajă.

Se ştia deja că oceanele sunt pubelele în care se află cea mai mare parte a deşeurilor din plastic. Un studiu al unui ong-ului britanic care se ocupă de protecţia păsărilor arată că insula Henderson, situată în mijlocul Oceanului Pacific a adunat cea mai mare concentraţie de gunoaie de plastic pe metru pătrat.

Este un punct unde se adună deşeurile transportate de curenţii marini. Această insulă puţin vizitată este un refugiu pentru păsări.

Experţii ong-ului britanic au calculat că insula susţine mai bine de 17 tone de gunoaie iar peste 3.500 de noi materiale din plastic eşuează aici zilnic.

Este cea mai mare concentraţie de deşeuri măsurată vreodată. Plasticul poate rămâne în natură mult timp fără să se degradeze astfel că este un adevărat pericol pentru animalele care le înghit şi se intoxică astfel.

Un studiu din 2015, estima că 8 milioane de tone de deşeuri din plastic sunt deversate anual în oceane.