Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Atentatul de la Londra: Franţa deplânge un mort, opt răniţi şi doi dispăruţi

Marielle de Sarnez si Jean-Yves Le Drian, ministrul francez al Afacerilor europene, respectiv ministrul de Externe, la Londra pe 5 iunie 2017

Două zile după noul atentat care a îndoliat sâmbătă seara Londra, oficialii francezi se mobilizează şi ei tot mai mult. Trebuie spus că printre cei 7 morţi înregistraţi în acest atac revendicat de Daech, unul este francez. Alţi 2 francezi sunt daţi dispăruţi iar 8 sunt răniţi.

Gérard Collomb, ministrul francez de interne, a avut luni o conversaţie telefonică cu omologul său britanic, Amber Rudd. Parisul a asigurat Londra cu această ocazie că este pe deplin "dispus să coopereze pentru a sprijini ancheta şi a preveni noi atacuri." Oficialul francez şi-a exprimat şi "compasiunea pentru victimele acestor acte barbare." S-a insistat de asemenea pe continuarea contactelor, déjà strânse, între serviciile de informaţii franceze şi cele britanice. Pentru a detalia mai concret cooperarea între cele două capitale, Gérard Collomb urmează să meargă la Londra în următoarele săptămâni.

În aşteptarea acestei vizite, Jean-Yves Le Drian, ministrul francez de externe, a fost déjà la Londra luni pentru a-i vedea pe răniţii francezi şi pe familiile lor şi pentru a se întâlni cu omologul său britanic Boris Johnson.

Reamintim că atentatul de sâmbătă de la Londra a făcut 7 morţi şi 48 de răniţi din care 18 sunt într-o stare critică. Doi francezi continuă să fie daţi dispăruţi, unul a murit în atentat şi 8 sunt răniţi, din care 4 în stare gravă.

 
Atentatul de la Londra: Franţa deplânge doi dispăruţi, un mort şi opt răniţi