Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


România a devenit membră a Agenţiei pentru Energie Nucleară (NEA) a OCDE

20170607_194147.jpg

William Magwood, directorul NEA, Sorin Grindeanu, premierul României si Angel Gurria, secretarul general OCDE, la ceremonia de aderare a României la NEA, 7 iunie 2017
William Magwood, directorul NEA, Sorin Grindeanu, premierul României si Angel Gurria, secretarul general OCDE, la ceremonia de aderare a României la NEA, 7 iunie 2017
Image source: 
Vasile Damian

România a devenit oficial a 33-a membră a Agenţiei pentru Energie Nucleară (NEA) a OCDE. Ceremonia de aderare a avut loc la palatul Muette din Paris, sediul Organizaţiei pentru cooperare şi dezvoltare economică.

La ceremonia de aderare a României (şi a Argentinei) la NEA au participat directorul general al Agenţiei pentru Energie Nucleară, William Magwood, secretarul general OCDE, Angel Gurria şi o importantă delegaţie venită din România şi condusă de premierul Sorin Grindeanu.

"Prin această aderare se recunoaşte ţării că a făcut eforturi semnificative pentru a implementa standarde ridicate în industria nucleară. Vi se recunoaşte de asemenea faptul că împărtăşiţi valorile membrilor NEA" a spus printre altele în discursul său Angel Gurria. "România ne aduce excelente resurse în domeniul tehnologic" mai punctat "patronul" OCDE.

De partea sa, Sorin Grindeanu a subliniat că "această aderare reprezintă un moment important pentru guvernul României. Ea demonstrează importanţa programului nuclear românesc, calitatea sa tehnologică şi industrială dar mai ales standardele sale ridicate. Aderând la NEA vom avea acces la statistici, asistenţă şi lucrări ale elitei din domeniul nuclear" a mai spus premierul român în discursul său de la sediul OCDE. O organizaţie la care România speră să adere cât mai repede. "Suntem optimişti" a conchis Grindeanu.