Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simona Halep: "M-am bucurat să văd atâţia români în tribunele de la Roland-Garros" (AUDIO şi FOTO)

halep_1.jpg

Simona Halep dupà victoria din semifinalà împotriva cehoaicei Katerina Pliskova
Simona Halep dupà victoria din semifinalà împotriva cehoaicei Katerina Pliskova
Sursa imaginii: 
RFI/Pierre René-Worms

In urma calificării sale în finala Internaţionalelor de tenis al Franţei - turneu de Mare Slam - Simona Halep o va întâlni sâmbătă după-amiază pe zgura de la Roland-Garros pe tânăra şi impresionanta letonă Jelena Ostapenko. La conferinţa de presă de după semifinala câştigată în faţa cehoaicei Katerina Pliskova, constănţeaca a revenit mai întâi asupra finalei pierdute acum trei ani la Paris în faţa rusoaicei Maria Sarapova.

"Nu sunt cu capul în nori cum am eram acum trei ani. Sunt foarte ok, ştiu că se poate întâmpla orice în finală. Trebuie doar să-mi joc şansa şi să dau tot ce am mai bun pentru că voi întâlni o jucătoare dificilă."

"La fiecare turneu la care joc, merg cu încredere că pot să joc spre final. E greu să te gândeşt că o să câştigi fiecare turneu pe care-l joci dar trebuie să crezi asta pentru că de aia munceşti zi de zi şi pentru asta îţi dedici întreaga viaţă. Am avut încredere, am încredere dar mai am un pas destul de mare sâmbătă."

"Faţă de 2014 (precendenta finală pierdută la Paris în faţa Mariei Sarapova) sunt o jucătoare mai puternică, joc diferit, fizic sunt mai puternică, alerg mult mai bine, nu obosesc atât de mult. Am lucrat mult în ani aceştia dar bineînţeles şi experienţa contează."

"M-am bucurat să văd atâţia români în tribune. Am văzut multe steaguri şi este impresionant. In aştept pe susţinători mei să vină şi la finala de sâmbătă."

"Până la finală nu voi face nimic special, ca în fiecare zi mă voi antrena normal, mă voi odihni şi sâmbătă, din nou la treabă."

 
Simona Halep: "M-am bucurat să văd atâţia români în tribunele de la Roland-Garros"