Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Simona Halep: “Nu pot să fiu supărată că nu am făcut ceva anume. Sunt supărată că am pierdut şi asta doare tot timpul.” (AUDIO şi FOTO)

halep_trofeu_mana.jpg

Simona Halep a fost învinsà în finala de la Roland-Garros de letona Jelena Ostapenko
Simona Halep a fost învinsà în finala de la Roland-Garros de letona Jelena Ostapenko
Sursa imaginii: 
RFI/Pierre René-Worms

In urma înfrângerii suferite în faţa tinerei letone (20 de ani) Jelena Ostapenko, românca Simona Halep se poate consola cu faptul că a făcut un Roland-Garros foarte bun, lucru care-i permite să urce din nou pe locul doi în ierarhia tenisului feminin mondial. La conferinţa de presă de după finala de pe zgura pariziană, constăţeanca a estimat că “nu a pierdut meciul ci că Ostapenko a bătut-o.”

“Ostapenko a jucat foarte bine şi a lovit bine atunci când a trebuit. Cred că şi eu am jucat destul de bine, am lăsat emoţiile deoparte când am intrat pe teren şi am început să simt jocul şi mingea. Nu exista altceva pe teren decât jocul de tenis. Consider că nu am pierdut meciul ci că ea m-a bătut astăzi. Ceea ce am spus şi la începutul turneului, prefer să mă bată adversara decât să pierd eu. Sunt mulţumită de ceeace a fost însă foarte tristă că nu am reuşit să închei atunci când am condus. Cred că a jucat ea mai bine (în momentul când Simona conducea cu un set la zero şi 3-0 în setul doi). A jucat fără teamă, fără nimic care s-o reţină şi din punctul meu de vedere, a fost şi puţin noroc de partea ei la nişte linii şi probabil m-a demoralizat pe mine.”

“Mă simt total diferit faţă de cum eram în 2014 (la precedenta finală pierdută la Roland-Garros de Simona Halep în faţa rusoaicei Maria Sarapova). Este altceva, altă experienţă, alte sentimente. Nu mă mai gândesc la 2014, e demult. N-o să mă gândesc nici la ziua de astăzi prea mult. Vreau să-mi iau puţină pauză şi după aia vom vedea ce va fi.”

“Am jucat meciuri foarte grele, meciuri foarte bune aici la Roland-Garros, am câştigat contra unor jucătoare destul de bune, am făcut finală de Grand Slam ceeace cred că nu este un lucru mic. Am ajuns din nou pe locul doi mondial. Cred că este o performanţă mare ceea ce am făcut pe zgură anul acesta. Am jucat maxim la toate trei turneele e până acum. Venind aici (la Roland-Garros) cu o accidentare, nu m-am gândit prea mult, am făcut faţă mental foarte, foarte bine. Nu pot să fiu supărată că nu am făcut ceva anume. Sunt supărată că am pierdut şi asta doare tot timpul.”

Simona Halep si Jelena Ostapenko, câstigàtoarea editiei 2017 a turneului de la Roland-Garros (Foto: Pierre René-Worms)

 
Simona Halep: “Nu pot să fiu supărată că nu am făcut ceva anume. Sunt supărată că am pierdut şi asta doare tot timpul.” (AUDIO şi FOTO)