Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Renault şi Dacia – vânzări record de autoturisme în întreaga lume

renault_anunta_vanzari_record_de_autoturisme_in_primele_6_luni_din_2017_dupa_un_2016_incheiat_in_fruntea_clasamentului.jpg

Renault anunta vanzari record de autoturisme in primele 6 luni din 2017 dupa un 2016 încheiat în fruntea clasamentului
Renault anunta vanzari record de autoturisme in primele 6 luni din 2017 dupa un 2016 încheiat în fruntea clasamentului
Sursa imaginii: 
REUTERS/Eric Gaillard

Renault anunţă vânări record de autoturisme în primul semestru din acest an. O creştere cu peste 10 % alimentată de o înnoire a gamei,  în special cu o lansare de SUV în China şi de o redresare a vânzărilor în Iran.

Constructorul de automobile a vândut în primele şase luni ale anului, 1,9 milioane de vehicule în lume. Strategia de reînnoire a gamei şi de expansiune geografică a dat roade – a anunţat directorul comercial al grupului francez, Thierry Koskas. În Europa, unde se fac cele mai multe vânzări, Renault afişează o creştere de 5,6%, superioară pieţei generale graţie mărcii Dacia. Ïn cazul Dacia, creşterea este de aproximativ 10% şi este pusă pe seama performanţelor noilor Sandero şi Duster.

Vânzările grupului Renault pe piaţa iraniană aproape că s-au dublat, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Ïn şase luni au fost vândute aici aproximativ 70.000 de maşini, profitând astfel de redeschiderea pieţei după diminuarea sancţiunilor economice impuse Teheranului. La nivel mondial, marca Renault a înregistrat o creştere de aproximativ 10% iar Dacia de aproape 12%. Grupul înregistrează vânzări în creştere de aproape 20% în regiunea Africa, Orientul Mijlociu, India şi de peste 50% în Asia, Pacific.În Franţa s-au cumpărat cu aproape 2% mai multe vehicule din grupul Renault, în primele şase luni ale anului. Pe primul loc se află Volkswagen, cu o creştere de 2,7% sau altfel spus, 350 de mii de autovehicule vândute.

În general, piaţa europeana a automobilelor s-a apropiat, din nou, în luna iunie, de nivelul de dinainte de criza economică. A înregistrat  cea mai bună performanţă din ultimii zece ani, cu 1,5 milioane de maşini vândute.  Cifrele pentru iunie sunt apropiate de cele din iunie 2007, chiar înainte ca industria automobilelor să fie atinsă de criza economică. Anunţul a fost făcut de Asociaţia Constructorilor europeni de automobile.

Anul 2016 s-a încheiat cu o creştere de aproape 7 procente, cu 15 milioane de maşini vândute. Cele mai puţine autoturisme s-au vândut în 2013 – sub 12 milioane.

Italia, Spania şi Germania  înregistrează şi ele acum vânzări foarte bune. Per ansamblul primului semestru, mai bine de 8 milioane de vehicule noi care au fost înregistrate în Europa. Grupul Wolkswagen rămâne primul constructor european, cu aproape un sfert din piaţă. Grupul Toyota înregistrează de asemenea  o creştere de peste 15%, cu peste 374.000 de autoturisme vândute în primele 6 luni ale acestui an.