Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Marsilia: o camionetă intră în două staţii de autobuz şi ucide o femeie

Politia din Marsilia la locul celui de-al doilea accident produs într-o statie de autobuz, 21 august 2017

O camionetă condusă de un bărbat a intrat dinadins în această dimineaţă în două staţii de autobuz din Marsilia (sudul Franţei). Bilanţul este de un mort şi un rănit. Omul a fost arestat iar pentru moment anchetatorii privilegiază actul unui dezechilibrat mintal.

In contextul de ameninţare teroristă în Franţa şi patru zile după ucigătorul atentat de la Barcelona, procurorul de la Marsilia a vrut să liniştească repede spiritele. «Actul deliberat al bărbatului de 35 de ani care a intrat cu maşina în două staţii de autobuz ucigând o femeie şi rănind o alta, nu este un act terorist. Ancheta privilegiază mai degrabă ipoteza psihiatrică » a mai spus procurorul din Marsilia.

Suspectul, arestat puţin timp după comiterea celui de-al doilea accident, fusese dat în urmărire de peste o sută de poliţişti. Cum se spune în limbaj administrativ, el era «cunoscut defavorabil de serviciile de poliţie». Cu alte cuvinte, comisese în trecut o serie de futuri de maşini. Respectivul bărbat, născut nu departe de Grenoble, era şi de această dată la bordul unei camionete furate.

Franţa, ca şi alte state europene, a fost confruntată în ultimul an cu o serie de atentate jihadiste cu maşini sau camioane. Cel de anul trecut de la Nisa a fost cel mai dramatic – 86 de morţi. Recent, şase militari au fost răniţi în regiunea pariziană de o maşină condusă de un algerian, arestat ulterior şi dat pe mâna parchetului antiterorist. Tot luna aceasta, un alt bărbat a intrat cu maşina dinadins într-o pizzerie din regiunea capitalei. O adolescentă fusese ucisă şi alţi 12 clienţi răniţi. Respectivul şofer era însă drogat şi sub influenţa unei mari cantităţi de medicamente. Nici până în ziua de astăzi nu şi-a explicat actul.

 
Marsilia: o camionetă intră în două staţii de autobuz şi ucide o femeie