Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Studiu: 2% din atacurile teroriste de anul trecut au avut loc în Europa

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

O statistică americană arată că 34.000 de oameni au murit în atacuri teroriste anul trecut. Este o cifră în scădere, comparativ cu 2015: au fost cu 9% mai puţine atacuri şi cu 10% mai puţine victime.

Peste 13.400 de atacuri teroriste au avut loc în întreaga lume anul trecut cauzând decesul a 34.000 de oameni, potrivit cifrelor adunate de cercetătorii de la Universitatea din Maryland, Statele Unite. 11.600 dintre morţi sunt autori ai atentatelor.

Anul trecut au avut loc atacuri teroriste în 108 ţări, cele mai multe în Orientul Mijlociu, Africa, Asia de Sud. Bilanţul cel mai negru a fost înregistrat în Bagdad. Aici, un kamikaze şi-a aruncat vehiculul în aer într-un centru comercial făcând cel puţin 382 de morţi.

Europa Occidentală a fost teatrul a 2% din atacurile mondiale, în 2016. 1% din decesele mondiale din cauza terorismului au avut loc la noi pe continent, cu 20% mai puţin decât în anul 2015.

Studiul remarcă utilizarea de autovehicule ca armă pentru a fi ucişi pietoni. « Nu este o tactică fără precedent dar are loc o creştere a cazurilor în care este folosită precum şi a mortalităţii rezultate », notează raportul.