Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Amendă maximă pentru revista Closer care a publicat poze cu Kate Middleton cu sânii goi

closer.jpg

Coperta revistei de scandal Closer care a publicat poze cu Kate Middleton fàrà sutien
Coperta revistei de scandal Closer care a publicat poze cu Kate Middleton fàrà sutien
Sursa imaginii: 
AFP/Thomas Samson

Justiţia franceză a condamnat revista de scandal Closer la amenda maximă: 100.000 de euros despăgubiri pentru prinţul William şi soţia sa Kate. In 2012, Closer publicase o serie de clişee cu ducesa fără sutien în timpul vacanţei pe care o petrecea într-o vilă din sudul Franţei.

Tribunalul corecţional din Paris a estimat că cei doi responsabilii editoriali ai revistei Closer şi cei doi paparazzi, autori ai clişeelor controversate, sunt vinovaţi de « violarea intimităţii vieţii private » a cuplului princiar britanic. Fiecare dintre responsabilii revistei a fost condamnat la 45.000 de euros amendă, fotografii la nişte amenzi mai mici şi în parte cu suspendare. Kate şi William vor primi de asemenea de la cei 4 vinovaţi câte 50.000 de euros despăgubiri. Cuplul princiar cerea un milion şi jumătate de euros.

Closer, revistă de scandal din Franţa cu mare tiraj, publicase în toamna lui 2012 o serie de fotografii – inclusiv pe coperta sa – cu William şi Kate pe malul bazinului unei vile din sudul Franţei unde îşi petreceau vacanţa. Ducesa de Cambridge nu purta însă decât partea de jos a costumului de baie. Luate cu teleobiectivul, fotografiile indignaseră nu doar întreaga familie regală britanică dar până şi presa de scandal din Regatul unit. După Closer în Franţa, alte două reviste europene – Chi în Italia şi Daily Star în Irlanda – preluaseră clişeele contra unor sume care probabil depăşesc cu mult amenzile şi daunele la care a fost condamnată acum revista franceză.

 
Amendă maximă pentru revista Closer care a publicat poze cu Kate Middleton cu sânii goi