Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Perfect sănătos", un nou film pe ecrane în România – interviu cu regizoarea Anca Damian

damian_anca_mg_8250_b-copie.jpg

Anca Damian
Anca Damian
Image source: 
credit foto: anca damian

Peste cîteva zile, mai precis pe data de 15 septembrie, iese pe ecrane în România un nou film realizat de Anca Damian, un lung metraj intitulat "Perfect sănătos". Anca Damian s-a afirmat în ultimii zece ani în lumea celei de-a şaptea arte atît prin talentul cît şi prin curajul ei artistic, ea fiind creatoarea unor filme de animaţie în tehnici mixte, cum au fost "Crulic – drumul spre dincolo" şi "Muntele magic".

Aproape toate filmele ei au beneficiat de sprijin logistic şi financiar francez fiind şi distribuite în Franţa, unde de altfel a obţinut premii importante iar presa a elogiat-o de multe ori. “Crulic – drumul spre dincolo” a fost selecţionat în peste 150 de festivaluri internaţionale.

Acest documentar dramatic, inspirat din cazul real al unui român arestat şi mort apoi de epuizare în Polonia în urma unei greve a foamei, a fost recompensat cu trofeul Festivalului Internaţional de Film de la Annecy.  

Colegul nostru Matei Vişniec a stat de vorbă cu Anca Damian în redacţia noastră de la Paris şi a incitat-o să ne spună mai multe despre oportunităţile care i-au adus legătura cu Franţa.

689