Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Donald Trump: "A negocia cu Coreea de nord este o pierdere de timp"

trump.jpg

Presedintele american Donald Trump l-a contrazis din nou pe secretarul sàu de stat, Rex Tillerson
Presedintele american Donald Trump l-a contrazis din nou pe secretarul sàu de stat, Rex Tillerson
Sursa imaginii: 
REUTERS/Jonathan Ernst

Donald Trump estimează că "a negocia cu Coreea de nord este o pierdere de timp". Liderul de la Casa albă îşi contrazice astfel secretarul de stat. Rex Tillerson afirmase sâmbătă că "liniile de comunicare cu Phenianul sunt deschise".

"I-am spus lui Rex Tillerson, minunatul nostru secretar de stat, că-şi pierde vremea negociind cu micuţul Rocket Man. Păstrează-ţi energia Rex, vom face ce avem de făcut" a postat duminică pe reţeaua Twitter şeful Casei albe, folosind în treacăt din nou porecla sa preferată "omul-rachetă" pentru a-l descrie pe liderul nord-corean Kim Jong-un.

Sâmbătă, şeful diplomaţiei americane, aflat în deplasare în China, declarase că "Washington are deschise liniile de comunicare cu Phenianul pentru a sonda dorinţa regimului de a începe discuţiile privind programul său nuclear". Departamentul de stat american precizase apoi că "Coreea de nord nu-şi manifestase niciun interes de a negocia cu SUA".

Rex Tillerson este promotorul "presiunilor paşnice" asupra regimului stalinist de la Phenian. El vrea să înăsprească sancţiunile internaţionale şi să conlucreze cu China pentru a face presiuni asupra Phenianului. Cum remarcă însă ziarul Le Monde, şeful lui Tillerson, "preşedintele Donald Trump, îşi continuă supralicitarea verbală cu omologul său nord-corean".

 
Donald Trump: "A negocia cu Coreea de nord este o pierdere de timp"