Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


"Culorile Bucovinei" la Paris – interviu cu Nicoleta Zagura

103111501488597205.jpg

Image source: 
credit foto: icr.ro

"Culorile Bucovinei" se intitulează o expoziţie găzduită de Institutul Cultural Român de la Paris în perioada 2 - 10 noiembrie. Expoziţia propune lucrări realizate de 42 de artişti din 13 ţări care s-au inspirat din magia Mănăstirii Suceviţa.

Ceea ce se expune în aceste zile la Paris este rodul unui proiect năcut în 2009 cu scopul înscrierii Mănăstirii Suceviţa pe lista patrimoniului UNESCO. De notat că această expoziţie are loc în contextul celei de-a 39-a sesiuni a Conferinţei generale a UNESCO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Stiinţă şi Cultură) la care participă 195 de ţări.

Colegul nostru Matei Vişniec a stat de vorbă prin telefon cu unul dintre membrii delegaţiei române, doamna Nicoleta Zagura, expert UNESCO în educaţia artistică. Nicoleta Zagura ne vorbeşte în primul rînd despre semnificaţia acestor "culori ale Bucovinei" aduse astăzi la Paris şi prezentate de Centrul European Cultural şi de Tineret pentru UNESCO "Nicolae Bălcescu" din Bucureşti în parteneriat cu Asociaţia Art & Heritage.

355