Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actorul Vlad Ivanov: “Am avut şansa să joc în multe producţii franco-române”

vlad_ivanov_caini_credit_foto_iulia_weiss.jpg

Vlad Ivanov în filmul "Dogs" (Cîini)
Vlad Ivanov în filmul "Dogs" (Cîini)
Sursa imaginii: 
credit foto: scena9.ro

La Paris se încheie marţi 12 decembrie "Săptămîna filmului românesc", organizată de Institutul Cultural Român din capitala Franţei. Publicul care a fost receptiv la acest florilegiu de creaţii cinematografice româneşti, multe dintre ele realizate în coproducţie cu Franţa.

Spectatorii, francezi şi români, au avut ocazia să descopere o mare diversitate de demersuri artistice precum şi o Românie prezentată sub toate faţetele, în general cu un acut spirit critic.

Importante au fost, de pe 6 decembrie cînd a început seria de proiecţii, şi discuţiile purtate de public cu diverşi regizori şi actori. Sergiu Ioan Celebidachi, Mădălina Constantin, Frederic Fisbach, Vlad Ivanov, Dan Piţa, Igor Cibileanski, Paul Negoescu, Nae Caranfil, Tudor Istodor se numără printre cei care au jucat “jocul” întrebărilor şi al răspunsurilor. Iar deseori au fost întrebaţi “de ce este atît de cenuşie şi disperată privirea regizorilor asupra realităţilor româneşti?”.

Colegul nostru Matei Vişniec a stat de vorbă, după prezentarea filmului “Cîini” realizat de Bogdan Mirică, cu unul dintre actorii care au avut roluri principale, Vlad Ivanov. Filmul a fost foarte apreciat de public, iar actorului Vlad Ivanov, care interpretează un personaj negativ, dar departe de toate clişeele genului, i s-au pus numeroase întrebări.

Pentru RFI Vlad Ivanov ne vorbeşte şi despre oportunităţile pe care le-a însemnat Franţa pentru filmul românesc.