Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Timișoara Saracens avansează în calificările Challenge Cup

timisoara_batumi.png

RC Batumi 20 Timișoara Saracens 17
Timișorenii au deschis scorul prin eseul lui Kevin Luiters, dar au pierdut în final la limită
Sursa imaginii: 
Rugby TV Georgia

Timișoara Saracens a avansat în semifinalele competiției de calificare în Challenge Cup (copetiția numărul doi în rugby-ul european) în pofida înfrângeri, 17 - 20, în Georgia, în fața lui RC Batumi, pe care o va reîntâlni în faza următoare.

Campionii României au deschis scorul prin eseul lui mijlocașul la grămadă Kevin Luiters, transformat de centrul Tevita Manumua, dar georgienii au terminat prima parte în avantaj printr-un eseu transformat și o lovitură de pedeapsă: 10 - 7.

Manumua a marcat un eseu superb la reluare și a adus avantajul din nou timișorenilor, dar Batumi au replicat din nou cu 10 puncte din eseu transformat și lovitură de pedeapsă, conducând cu 20 - 12.

În ultimele minute campionii României au dominat insistent și au reușit să marcheze un eseu prin flankerul Vasile Rus, desprins dintr-un maul de margine la cinci metri. Scor final RC Batumi 20 Timișoara Saracens 17.

Ambele echipe se califică în semifinale, unde se vor reîntâlni pe 13 ianuarie la Batumi și pe 20 ianuarie la Timișoara (dacă vremea o va permite).

În cealaltă semifinală s-a calificat Calvisano, învingătoare cu 34 - 0 în fața lui Rovigo, care va juca cu Heidelberger RK învingători cu 38 - 7 cu CDU la Lisabona, în timp ce în ultimul meci al rundei finale Petrarca Padova a învins pe Viadana cu 41 - 7.

Clasamentele celor două grupe arată astfel:

Grupa A                                                                                               

1. Timișoara Saracens 14 puncte

2. Heidelberger RK 13 puncte

3. Rugby Rovigo Delta 11 puncte

4. Viadana 1970 6 puncte

Grupa B

1. Pataro Calvisano  12 puncte (+55)

2. RC Batumi 12 puncte (+12)

3. Petrarca Padova 11 puncte

4. CDUL 4 puncte

Învingătoarele celor două semifinale vor juca o dublă manșă în aprilie pentru un loc calificativ în Challenge Cup 2018 - 2019.

Cealaltă echipă calificată în Challenge Cup va fi decisă de dubla manșă dintre cele două echipe din Krasnoyarsk, Enisei STM și Krasnîi Yar, care evoluează în actuala ediție a Challenge Cup.

Cele două echipe calificate își vor disputa finala Trofeului Continental în mai 2018 la Bilbao, cu prilejul finalelor Challenge Cup și Cupei Campionilor ediția 2017 - 2018.