Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep s-a calificat în sferturi la Shenzhen şi rămâne liderul clasamentului WTA

simona_halep_calificat_sferturi_shenzhen.jpg

Simona Halep, la turneul de la Shenzhen (Foto: AFP)
Simona Halep, la turneul de la Shenzhen (Foto: AFP)

Simona Halep (locul 1 WTA) s-a calificat miercuri în sferturile de finală ale turneului de tenis de la Shenzhen, în China. Ea a învins-o cu 3-6, 6-1, 6-2, pe chinezoaica Ying-Ying Duan (91 WTA).

În urma victoriei din optimile Shenzhen Open, Simona Halep îşi va păstra locul 1 în clasamentul WTA, pentru a 14-a săptămână la rând.

Ea va fi de asemenea principala favorită la Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului, care începe în data de 15 ianuarie.

Simona Halep spune că este "înfometată" după un nou trofeu, însă este prea devreme pentru a se gândi la titlu: "Ştiam că joacă tare, loveşte fiecare minge, aşa că am ştiut că trebuie să fiu foarte puternică pe picioare. După primul set, mi-am spus că trebuie să găsesc ritmul, să stau aproape de linia de fund, să deschid mai bine terenul, ceea ce am făcut foarte bine şi de aceea am putut câştiga. Nu a fost uşor, chiar dacă scorul a fost 6-1, 6-2, a fost dificil. Sunt foarte <înfometată> să câştig un trofeu, ca să fiu sinceră, sper să reuşesc, dar este devreme să mă gândesc la titlu. Trebuie doar să mă gândesc la următorul meci, să dau totul ca azi şi să încerc să câştig".

Înaintea meciului de miercuri, cele două jucătoare se mai întâlniseră o singură dată, anul trecut, pe iarbă, la Eastbourne, unde s-a impus românca, tot în trei seturi.

În faza următoare, Simona Halep va juca pentru prima dată cu Arina Sabalenka din Belarus (73 WTA).

Simona Halep a pierdut anul trecut în optimi la Shenzhen, după ce câştigase competiţia chineză în 2015.

De partea sa, Irina-Camelia Begu (43 WTA) a învins-o miercuri cu 4-6, 6-1, 6-2, pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (96 WTA), calificându-se în sferturile de finală ale turneului de la Shenzhen. În faza următoare, Begu o va întâlni pe Timea Babos din Ungaria (55 WTA).