Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Timișoara Saracens joacă la Batumi în penultimul act al calificării

batumi_timisoara.jpg

RC Batumi - Timișoara Saracens
Timișoara Saracens întâlnești Batumi din nou după numai o lună
Sursa imaginii: 
Timișoara Saracens Facebook

Campionii României la rugby, Timișoara Saracens, joacă sâmbătă cu campionii Georgiei, RC Batumi în prima manșă a semifinalei play-off de calificare în Challenge Cup, competiția europeană numărul doi. Cele două echipe se întâlnesc din nou la un interval de doar o lună.

Timișorenii s-au deplasat pe malul georgian al Mării Negre cu o noutate în lot: pilierul neo-zeelandez Chris Apoua, dar din lot au plecat centrul australian Brian Sefania și aripa tongană Will Helu.

"Așteptăm cu nerăbdare să jucăm din nou cu Batumi după meciul din grupele eliminatorii. Nu ne-am îndeplinit obiectiv data trecută ți ei au meritat victoria în acel meci. Dar suntem încrezători că prin pregătirea noastră în vederea acestui meci vom juca mai bine și ne vom întoarce cu o victorie în deplasare. Băieții sunt motivați și stimulați de încercarea ce le stă în față", a declarat la RFI antrenorul principal al timișorenilor, Sosene Anesi.

În meciul din grupele preliminare din 16 decembrie Batumi a învins cu 20 - 17, într-un meci în care Timișoara Saracens a marcat trei eseuri faț de numai două ale georgienilor, dar l-a pierdut pe aripa Fonovai Tangimana care a primit cartonaș roșu și a fost suspendat pentru trei meciuri. 

Partida retur retur se va desfășura pe data de 20 ianuarie la Cluj, unde terenul de joc este mai bun decât pe stadionul Dan Păltinișanu din Timișoara.

Anul trecut, din cauza terenului impracticabil Timișoara Saracens a pierdut meciul cu Stade Francais din Challenge Cup la masa verde cu 0 - 28. 

În cealaltă semifinală play-off se întâlnesc Hedelberger RK și Pataro Calvisano.

Învingătoarele celor două duble manșe semifinale se vor întâlni într-o nouă dublă manșă decisivă în luna aprilie care vor decidă una dintre echipele calificate în ediția 2018 - 2019 a Challenge Cup.

Cealaltă echipă calificată va fi decisă de dubla manșă dintre cele două echipe rusești din Krasnoyarsk, Enisei STM și Krasnîi Yar care evoluează în actuala ediție a Challenge Cup, alături de echipe din Franța, Anglia, Irlanda, Țara Galilor, Scoția și Italia.

Cele două echipe calificate se vor întâlni în mai în finala Trofeului Continental, la Bilbao unde se desfășoară și finala Challenge Cupa și a Cupei Campionilor.