Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rugby: Timișoara Saracens învinge pe Batumi în deplasare cu 11 - 6

batumitimisoara.jpg

Batumi 6 Timișoara Saracens 11
Mecil Batumi - Timișoara Saracens a fost serios îngreunat de terenul desfundat de ploaie

Timișoara Saracens a câștigat în deplasare cu 11 - 6 în Georgia prima manșă a semifinalei play-off cu Batumi contând pentru calificările în Challenge Cup, competiția europeană numărul doi. Partida retur se va desfășura pe 20 ianuarie la Cluj.

Meciul s-a desfășurat pe un teren desfundat de ploaie și timișorenii s-au impus printr-un joc superior pe înaintare. De altfel campionii României au marcat singurul eseu al meciului dintr-un maul rulant la capătul căruia taloneurul Andrei Rădoi a culcat balonul înterenul de țintă.

Celelalte puncte ale timișorenilor au fost marcate de mijlocașul la deschidere Jody Rose, drop-goal și fundașul Gabriel Conache, lovitură de pedeapsă, în timp ce georgienii au transformat două lovituri de pedeapsă.

"Condițiile de joc nu au fost favorabile și de aceea am asistat la un joc teritorial, ceea ce a însemnat o grămadă puternică și un bun joc cu piciorul. Ambele echipe au eșuat în această privință. Niciuna dintre ele nu s-a putut impune clar asupra celeilalte. Timișoara a ratat câteva ocazii după faze bune create de înaintare, mai ales prin pase defectuoase de la mijlocașul la grămadă către cel la deschidere, ceea ce a ruinat elanul echipei", a declarat la BBC fostul antrenor al Timișoara Saracens, Danie de Villiers.

În celaltă semifinală Heidelberger RK a învins pe teren propriu pe Pataro Calvisano cu 34 - 29. 

Cele două meciuri retur au loc pe 20 ianuarie, cu Timișoara Saracens jucând manșa finală pe Cluj Arena, iar echipa calificată în Challenge Cup ediția 208 - 2019 va decisă de o nouă dublă manșă în aprilie între învingătoarele celor două semifinale.

Celaltă echipă calificată va fi stabilită de dubla manșă dintre cele două echipe rusești din Krasnoyarsk, Enisei STM și Krasnîi Yar care joacă în ediția actuală a Challenge Cup. 

Cele două echipe valificate în Challenge Cup se vor întâlni în finala Turneului Continental la Bilbao, acolo unde au loc pe 11 - 12 mai finalele Challenge Cup și ale Cupei Campionilor.