Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Halep în turul trei la Australian Open, după ce a învins-o pe Bouchard

simona_halep_finala_shenzhen.jpg

Simona Halep, la turneul de la Shenzhen (Foto: AFP)
Sursa imaginii: 
AFP

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o joi, cu scorul de 6-2, 6-2, pe sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 112 WTA, calificându-se în turul al treilea al Australian Open.

În setul I, numai Halep şi-a fructificat serviciul, o dată la 2-1 şi a doua oară, la 5-2. A fost suficient pentru ca liderul WTA să câştige setul, cu 6-2, după 34 de minute de joc.

Setul al doilea a fost un pic mai echilibrat la început, când Bouchard al egalat la 1, cu un rebreak, apoi a condus pentru prima şi ultima dată în acest meci, după ce şi-a fructificat în premieră serviciul. În continuare, jucătoarea canadiană nu a mai modificat numărul de ghemuri de pe tabelă, astfel că Simona Halep a înregistrat un nou 6-2, după o oră şi cinci minute, potrivit news.ro.

Pentru jucătoarea română a fost a treia victorie în patru partide jucate cu Eugenie Bouchard

În faza următoare, Halep va evolua cu americanca Lauren Davis, locul 76 WTA. Davis a învins-o, joi, cu scorul de 4-6, 6-0, 6-0, pe germana Andrea Petkovic, locul 98 WTA, care în manşa anterioară o eliminase pe sportiva cehă petra Kvitova. Americanca a câştigat după un meci de o oră şi 40 de minute.

Halep a câştigat singura partidă jucată cu Davis, în 2013, în turul I al turneului de la Indian Wells, scor 6-2, 6-0.

Calificarea în manşa a treia este recompensată la Australian Open cu un premiu de 142.500 de dolari australieni (93.000 de euro) şi cu 130 de puncte WTA.

Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne este calificarea în sferturi, în 2014 (înfrângere în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova) şi 2015 (eliminată de rusoaica Ekaterina Makarova).