Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep, în premieră în semifinale la Australian Open. Ce scrie presa străină

halep.jpg

Sursa imaginii: 
wtatennis.com

"Prima semifinală la Melbourne pentru Halep, câştigătoare facilă în faţa Karolinei Pliskova. Numărul 1 mondial nu a avut nicio problemă în a trece cu autoritate de Karolina Pliskova pentru prima semifinală din carieră la Melbourne”, scrie L'Equipe.

Presa străină scrie pe larg despre calificarea Simonei Halep în premieră în semifinalele de la Australian Open.

L'Equipe notează că Simona Halep, numărul 1 mondial, nu a avut nicio problemă în a trece cu autoritate de Karolina Pliskova pentru prima semifinală din carieră la Melbourne. 

"Prima semifinală la Melbourne pentru Halep, câştigătoare facilă în faţa Karolinei Pliskova. Numărul 1 mondial nu a avut nicio problemă în a trece cu autoritate de Karolina Pliskova pentru prima semifinală din carieră la Melbourne. Conştientă că nu va avea decât 24 de ore de recuperare înaintea semifinalei, Halep a evoluat rapid, petrecând mai puţin de o oră şi 15 minute pe teren, iar mâine va fi favorită cu Kerber, deşi germana este în mare formă. Totul a început prost pentru Halep, care era condusă cu 3-0, dar apoi maşina s-a pus în mişcare şi Pliskova nu a mai putut s-o oprească", a scris cotidianul francez, potrivit News.ro.

Cotidianul francez subliniază că întâlnirea dintre Kerber şi Halep - care au pierdut câte un singur set de la începutul turneului - promite să fie una spectaculoasă.

"Simona Halep s-a calificat pentru prima oară în semifinale la Australian Open, după ce a trecut de Pliskova, scor 6-3, 6-2. Openul Australiei era singurul Grand Slam la care Halep nu a ajuns în penultimul act. Ea încă se află în căutarea primului său titlu major. Românca a fost condusă cu 3-0 în primul set, dar apoi a întors situaţia în favoarea ei şi a câştigat următoarele nouă ghemuri. S-a impus după o oră şi 11 minute, iar în semifinale va evolua cu germana Angelique Kerber", a notat Le Figaro.

Halep, numărul 1 mondial, a realizat o performanţă superbă şi a ajuns în semifinale la Australian Open, scrie BBC.

"Românca a câştigat nouă ghemuri la rând după ce a fost condusă cu 3-0 în primul set şi s-a impus cu 6-3, 6-2. În semifinale, ea va juca în compania germanei Kerber, care a trecut de Madison Kayes, scor 6-2, 6-2, în 51 de minute", a notat BBC.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru prima dată în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-2, în 72 de minute, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6.

În penultimul act, Halep va evolua cu sportiva germană Angelique Kerber, care a trecut, tot miercuri, cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, pe americanca Madison Keys, locul 20 WTA şi cap de serie numărul 17.  Kerber este pentru a doua oară în penultimul act la Melbourne, după ce a câştigat ediţia din 2016. În acelaşi an, Kerber s-a impus şi la US Open.

Halep şi Kerber s-au întâlnit de opt ori până în prezent, fiecare impunându-se în patru partide. Însă ultimele lor meciuri au avut loc în 2016. În acel an, ele au jucat cinci partide, din care Kerber a câştigat patru.