Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Simona Halep a pierdut finala Australian Open şi locul I WTA. "Voi lupta în continuare"

simona_halep_pierdut_australian_open.jpg

Simona Halep, eşec la Australian Open (Sursa foto: ausopen.com)
Simona Halep, eşec la Australian Open (Sursa foto: ausopen.com)

Jucătoarea de tenis Simona Halep a pierdut sâmbătă finala turneului Australian Open. Liderul mondial a cedat în faţa danezei Caroline Wozniacki (2 WTA). Românca a pierdut a treia finală de Grand Slam jucată în carieră şi va coborî începând de luni pe poziţia a doua a clasamenului WTA, după 16 săptămâni. Daneza devine lider mondial.

ACTUALIZARE 3: Site-ul oficial Australian Open: “A fost una dintre cele mai bune finale de Grand Slam din toate timpurile, plină de tensiune, talent, sportivitate şi încăpăţânare”.

L'Equipe: "După o luptă intensă, Caroline Wozniacki a învins-o pe Simona Halep în finala Australian Open. La 27 de ani, daneza şi-a oferit cel mai frumos trofeu al carierei şi revine după şase ani în fruntea clasamentului mondial. După o luptă fabuloasă ca intensitate, a detronat-o pe Simona Halep din fruntea clasamentului WTA".

BBC.com: “Ce finală! Iar Caroline Wozniacki este o câştigătoare merituoasă, dar ce rol a trebuit să joace Simona Halep în finală… Incredibil. Două ore, 50 de minute… epic".

Gazzetta dello Sport: “Wozniacki, primul Grand Slam! Halep învinsă în trei seturi”.

Mundo Deportivo: "Caroline Wozniacki revine pe primul loc mondial, după o finală excelentă şi agonizantă cu Simona Halep. A fost o finală la un nivel sportiv înalt, dar şi cu suspans şi agonie. Toate ingredientele unui mare meci”.

 

ACTUALIZARE 2: Statistica finalei Australian Open: Caroline Wozniacki a câştigat 110 puncte în meciul de sâmbătă, în timp ce Simona Halep a avut 108 puncte.

 

ACTUALIZARE 1: Simona Halep, după finala pierdută la Australian Open: “Voi lupta, mai am mulţi ani în faţă. E păcat că nu am reuşit a treia oară, dar poate voi reuşi a patra oară”.

 

Simona Halep a pierdut meciul cu daneza Caroline Wozniacki, din finala Australian Open, cu scorul de 6-7, 6-3, 4-6.

A fost un meci foarte strâns, fără ca una dintre cele două jucătoare să se detaşeze ca o favorită clară.

 

Suporteri ai Simonei Halep, în finala Australian Open (Sursa foto: ausopen.com)

Suporteri ai Simonei Halep, în finala Australian Open (Sursa foto: ausopen.com)

Românca a jucat cu vizibile probleme fizice şi a cerut pauză de vestiar, înaintea setului decisiv. Ea a servit mai bine la începutul setului secund, decât a făcut în primul.

 

Simona Halep, afectată de căldură, la Australian Open (Sursa foto: ausopen.com)

Simona Halep, afectată de căldură, la Australian Open (Sursa foto: ausopen.com)

Simona Halep i-a cerut la un moment dat arbitrului de scaun intervenţie medicală. În acelaşi set secund, medicul turneului i-a luat tensiunea jucătoarei române. Meciul de la Australian Open a avut loc la o temperatură de 32 de grade Celsius şi în condiţii de umiditate ridicată.