Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Tenisul masculin românesc, aproape de o performanță unică în ultimul deceniu

copil.jpg

Marius Copil ar fi primul tenisman român din ultimul deceniu care reușește să câștige un turneu ATP
Marius Copil ar fi primul tenisman român din ultimul deceniu care reușește să câștige un turneu ATP
Sursa imaginii: 
Facebook

La 27 de ani, Marius Copil s-a calificat, pentru prima dată în carieră, într-o finală a unui turneu ATP, la Sofia. Jucătorul aflat pe locul locul 93 ATP este primul român care accede în ultimul act al unei competiţii profesioniste de simplu, după aproape şapte ani.

Marius Copil l-a învins, sâmbătă, cu 6-4, 6-2, pe slovacul Jozef Kovalik, locul 187 ATP, venit din calificări, în semifinalele turneului de 250 de puncte de la Sofia. Românul s-a impus după un meci care a durat doar o oră şi 16 minute. În urma acestui succes, el va urca pe locul 74 ATP, cel mai bun din carieră.

Ultima finală ATP jucată de un român a fost pe 21 mai 2011, când Victor Hănescu pierdea la Nicolas Almagro (Spania), scor 7-6 (5), 3-6, 3-6, în finala de la Nisa.

Dacă Marius Copil va câştiga turneul de la Sofia, România va avea primul campion al unei competiţii ATP după aproape zece ani. La 13 iulie 2008, tot Victor Hănescu îl învingea pe rusul Igor Andreev, cu scorul de 6-3, 6-4, în finala turneului de la Gstaad (Elveţia).

În ultimul act de la Sofia, Marius Copil va evolua, duminică, împotriva învingătorului din partida Stan Wawrinka (Elveţia), locul 15 ATP şi cap de serie numărul 1 - Mirza Basici (Bosnia-Herţegovina), locul 129 ATP, venit din calificări, programată sâmbătă, de la ora 18.00.