Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


România învinge Germania și va juca contra Spaniei pentru calificare

romania_germania.jpg

Stejarii
Stejarii sărbătoresc cea mai categorică victorie din istorie împotriva Germaniei
Sursa imaginii: 
https://www.rugbyworldcup.com

Echipa de rugby a României - Stejarii - a învins Germania cu 85 - 6 în meci de calificare pentru Cupa Mondială din Japonia. Stejarii vor întâlni Spania duminică 18 februarie la Madrid în meciul care poate decide calificarea.

Disputat pe Cluj Arena, meciul s-a terminat cu victoria la cea mai mare diferență a Românei împotriva oricărei echipe a Germaniei din istorie.

Stejarii au marcat 13 eseuri dintre care 10 au fost transformate, dar trebuie spus că din lotul Germaniei au lipsit jucătorii de la echipa campioană - Heidelberger RK - care boicotează echipa națională pe motive financiare.

Acest meci meci a constituit revanșa Stejarilor pentru înfrângerea neașteptată, 38 - 41, anul trecut în fața Germaniei la Offenbach.

În celalălt meci din calificări Spania a învins Rusia la Krasnodar cu 20 - 13 și ține pasul în clasament cu Stejarii. Urșilor nu le-a fost acordat un eseu în ultimul minut, care transformat ar fi adus scorul la 20 - 20. A fost prima victorie a Spaniei în Rusia în ultimii 16 ani.

Meci decisiv

După cinci runde în grupa europeană clasamentul arată astfel:

1. România 20 de puncte

2. Spania 17

3. Rusia 10

4. Germania 8 

5. Belgia 2

Rusia 13 Spania 20Spania a obținut o victorie prețioasă împotriva Rusiei

Duminică 18 februarie are loc meciul dintre cele două echipe fruntașe cu începere de la 13:45 ora României. În celălalt meci Belgia întâlnește Rusia.

Prima clasată în clasamentul cumulat tur-retur se califică pentru Cupa Mondială în grupa A alături de Irlanda, Scoția, Japonia și învingătoarea din play off cu Samoa.

Echipa clasată pe locul 2 în grupa europeană va juca un meci de baraj cu Portugalia, învingătoarea jucând apoi dubla manșă play off cu Samoa, învingătoarea calificându-se în grupa A.

Perdanta din play-off în recalificările intercontinentale alături de alte trei echipe, dintre care Canada, din care se va alege ultima calificată pentru Cupa Mondială.

În alt meci al zilei Georgia (calificată de drept la Cupa Mondială) 47 Belgia 0, în cadrul lui Rugby Europe International Championships care se desfășoară în paralel cu calificările la Cupa Mondială