Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Turneul celor Șase Națiuni: Anglia și Irlanda se impun în runda a doua

may.jpg

Jonny May în meciul Anglia - Țara Galilor
Aripa Jonny May a marcat ambele eseuri ale Angliei în partida cu Țara Galilor
Image source: 
Getty Images

Favoritele Turneului celor Șase Națiuni la rugby, Anglia și Irlanda, s-au instalat în fruntea clasamentului după două runde. Englezii au învins Țara Galilor cu 12 - 6 în timp ce Irlanda a obținut o victorie facilă în meciul cu Italia. Scoția a învins Franța cu 32 - 26.

Derby-ul rundei a doua disputat pe stadionul Twickenham din Londra nu a dezamăgit: ambele echipe, victorioase cu punct bonus în prima rundă s-au înfruntat într-un meci aspru și nu extrem de spectaculos.

Se părea că Anglia se îndreaptă spre o victorie la scor după cele două eseuri marcate în primele 20 de minute de aripa Jonny May, unul dintre ele transformat de centrul Owen Farrell.

Dar galezii s-au apărat cu dârzeni și, deși nu au marcat decât de două ori din lovitură de pedeapsă prin mijlocașul la deschidere Rhys Patchell și prin fundașul Gareth Anscombe, au avut două ocazii uriașe de a marca: prima un eseu care a părut perfect valabil anulat la video-arbitraj și a doua un lacaj senzațional al flankerului Sam Underhill care l-a scos pe centrul Scott Williams în afara terenului când acesta se pregătea să culce balonul la colț.

Până la urmă victoria Angliei a fost probabil meritată, dar galezii au arătat că sunt în mare revenire de formă.

Pe Aviva Stadium la Dubin Irlanda s-a impus fără probleme marcând opt eseuri, dintre care șapte transformate, și numai relaxarea verzilor cu trifoi le-a permis italienilor să marcheze trei eseuri pe final de meci. 

Acest rezultat nu va face decât să-i încurajeze pe cei care spun că în Turneul celor Șase Națiuni trebuie introdusă retrogradarea și promovarea, în condițiile în care Georgia bate tot mai insistent la ușa elitei mondiale.

Franța - serie neagră

În ultimul meci al zilei Scoția a învins Franța pe Murayfield la Edinburgh într-o partidă cu două jumătăți complet diferite. În ainte de pauză s-a jucat deschis, ambele echipe marcând câte două eseuri, scoțienii prin aripa Sean Maitland și centrul Huw Jones, francezii două prin excelenta aripă Teddy Thomas.

Scoția 32 Franța 26Meciul s-a terminat: bucurie scoțiană, tristețe franceză (foto: Reuters)

După pauză, când francezii conduceau cu 20 - 14, nu s-a mai marcat niciun eseu, iar scoțienii au profitat de inevitabila indisciplină franceză, mijlocașul la gămadă Greg Laidlaw transformând nu mai puțin de șase penalități.

Francezii au pierdut șase din ultimele șapte meciuri test disputate, reușind un singr meci egal cu Japonia.

După două runde în clasament conduc cu câte nouă puncte Irlanda (+39 diferență) și Anglia (+37), urmate de Țara Galilor cu șase puncte, Scoția patru puncte, Franța două puncte și Italia zero puncte.

În runda a treia au loc meciurile (după ora României):

23 februarie, 21:00 la Paris: Franța - Italia 

24 februarie, 16:15 la Dublin: Irlanda - Țara Galilor

24 februarie, 18:45 la Edinburgh: Scoția - Anglia